ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Már Pekingben edz Dumity Richárd

2022. 03. 03. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 03. 04. 12:33

Megérkezett Kínába, és már edzett is a XIII. Téli Paralimpiai Játékok helyszínén Dumity Richárd. A mátrafüredi sportoló egyedüli magyarként képviseli hazánkat a pekingi játékokon.

Március elsején indult útnak a XIII. Téli Paralimpiai Játékokra utazó magyar csapat a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről. A különítmény azóta meg is érkezett a játékok helyszínére, és Dumity Richárd már ki is próbálta a pályát, amelyen versenyezni fog.

A mátrafüredi alpesi síző egyedüli magyarként képviseli hazánkat a kínai főváros térségében rendezett eseményen. A téli játékokat március 4-én nyitják meg a Pekingi Nemzeti Stadionban, a paralimpiai láng pedig március 14-én alszik ki.

Dumity Richárd háromévesen, egy baleset következtében kényszerült kerekesszékbe. Derék alatti bénulása ellenére már gyermekként több sportágat kipróbált, így ismerkedett meg a handbike-kal és a monosízéssel. Eredeti célkitűzése a 2026-os milánói téli paralimpián való szereplés volt, ám magabiztos teljesítményének köszönhetően már négy évvel hamarabb a világ legrangosabb téli parasport eseményén versenyezhet, miután a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság elfogadta a kvótájáért beadott szabadkártya kérelmet.

A 25 éves paralimpikon először március 10-én léphet hóra óriás-szlalom versenyszámban, majd két nappal később, március 12-én szlalomban bizonyíthat a pekingi téli paralimpián.

Borítókép: Holtpont SE Facebook-oldala

Kiemelt tartalmak