ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Már közel félmillió Giant kerékpárt gyártottak Gyöngyösön

2023. 02. 22. Hírek Utolsó módosítás: 2023. 02. 28. 12:08

Már közel félmillió kerékpárt gyártottak a Giant gyöngyösi gyárában, amely két és fél évvel ezelőtt kezdte meg a termelést. Az üzemet Tajvan magyarországi nagykövete több országgyűlési képviselő és a gyöngyösi önkormányzat vezetőinek társaságában látogatta meg.

A gyöngyösi gyár az 1972-ben alapított Giant eddigi legnagyobb beruházása, amely azt az elkötelezettséget szimbolizálja, amit a cégcsoport a vevők, illetve a viszonteladói hálózat iránt tanúsít – mondta Jeffrey Chin vezérigazgató, aki Tajvan magyarországi nagykövetét, országgyűlési képviselőket és a gyöngyösi városvezetőket látta vendégül a cégcsoport gyöngyösi üzemében kedden. A gyöngyösi gyárban már közel félmillió kerékpárt gyártottak, és a növekedést a jövőben is szeretnék folytatni, miközben a fenntarthatóságnak is nagy jelentőséget tulajdonítanak, ennek érdekében több környezetbarát technológiát vezettek be a gyártási folyamatokban. Gyöngyösön nem csak hagyományos, hanem elektromos kerékpárokat is készítenek, a második negyedévben pedig egy új elektromos modell gyártását kezdik meg.

Liu Shih-Chung tajvani nagykövet arról beszélt, az Európai Unión belül Magyarország a második legjelentősebb célország a tajvani befektetések számára, amit a Giant gyöngyösi beruházása is bizonyít. A Gianthez hasonló tajvani cégek és a és a két ország politikai, gazdasági vezetői közös munkájának köszönhetően Tajvan megbízható és konstruktív partnere Magyarországnak – fogalmazott Liu Shih-Chung.

Tiba István országgyűlési képviselő, a Magyar-Tajvani Parlamenti Baráti Társaság elnöke a Tajvan és Magyarország közötti kapcsolatokat méltatva azt mondta, bízik benne, hogy az ipar mellett a turisztika területén is erősödik az együttműködés.

Hiesz György polgármester a találkozón arról beszélt, milyen biztonságot ad Gyöngyösnek, hogy ipara több lábon áll, ennek köszönhetően a város ugyanis nem volt kiszolgáltatva a pandémia idején az autóipart sújtó válságnak. – Gyöngyösön olyan cégek is szép számmal működnek, amelyek nem kötődnek az autóiparhoz. Ilyen többek között a Giant, a Procter & Gamble, vagy a B. Braun. Az itt letelepedő cégek olyan gazdasági biztonságot nyújtanak az adóbevételek révén, amelyekből Gyöngyös fejleszteni tud.

A polgármester azt mondta, bízik benne, hogy a jövőben nem csak gazdasági együttműködés lehet a város és a Giant között, hanem az aktív turizmusban és a sport támogatásában is előrelépés történik. A látogatás során a vendégek nem csak az üzemben folyó gyártási folyamatokat tekintették meg, hanem a kerékpárokat is kipróbálhatták.

Kiemelt tartalmak