ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Led falon futó videospotok figyelmeztetnek a Mátrában

2021. 12. 21. Hírek

Led falon figyelmeztetnek a Heves megyei rendőrök az évszaknak megfelelő biztonságos közlekedésre a Mátrában. Heves megyében a 24-es számú főútvonal, mely átszeli a Mátrát, rendkívül népszerű az ide látogató turisták körében.

Az idei évben október végéig 30 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt az említett főút lakott területen kívüli szakaszán. Ebből 9 eset Gyöngyös és a Galyatetői elágazó közötti szakaszon, míg 21 eset a Galyatetői elágazó és Eger között fordult elő.

A 30 balesetből 2 halálos kimenetelű volt, 9 eset súlyos, 19 eset pedig könnyű sérüléssel végződött. A balesetek jelentős részét a nem megfelelő sebesség megválasztása okozta.A legtöbb balesetet a motorkerékpárosok okozták, őket követik a személygépkocsi-vezetők, illetve egy alkalommal a gyalogos volt a hibás. Érdekesség, hogy a motoros balesetek 94 %-a a Galyatetői elágazó és Eger közötti útszakaszon történt.

A mátrai szakasz közlekedésbiztonsági helyzetének javítása érdekében a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság – Megyei Balesetmegelőzési Bizottsága 2021 decemberében egy 270 cm x 140 cm nagyságú LED falat telepített a Mátraháza, Toboz téren található parkoló egyik pavilonjának tetőszerkezetére.

Meggyesfalvi Tamás r. alezredes, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője a kivetítő kapcsán elmondta, egész évben az évszaknak megfelelő, illetve az adott évszakra jellemző közlekedésbiztonsági problémákkal kapcsolatos videospotok fognak megjelenni annak érdekében, hogy a parkolóban megálló, megpihenő motorosok, illetve egyéb járművezetők, közlekedők figyelmét felhívják az aktuális problémákra.

Forrás: police.hu

Kiemelt tartalmak