Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Látni és látszani – Gyöngyösön két szerviz csatlakozott az országos akcióhoz

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 10. 26. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 10. 27. 09:03

A látás és láthatóság fontosságára hívják fel a közlekedők figyelmét a Heves megyei rendőrök, miután csatlakoztak az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottságának Látni és látszani elnevezésű közlekedésbiztonsági kampányához.

Az országos akció október 25-én, hétfőn kezdődött és december 10-ig tart, melynek keretében a járművezetők térítésmentesen megvizsgáltathatják a járművük láthatóságáért felelős alkatrészeket a kampányhoz csatlakozott szervizekben. A regisztrált optikákat felkeresve pedig díjmentes látásellenőrzésre és hasznos tanácsokra számíthatnak.

A rendőrség arra hívja fel a figyelmet, hogy év végéhez közeledve egyre inkább a csapadékos időjárás a jellemző, ezáltal az utak csúszóssá válnak és a látótávolság is lecsökken, a látási viszonyok korlátozottá válnak. Az őszi, téli hónapokban a közúti balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően közlekednek, továbbá fontos felhívni a figyelmet a járművek megfelelő felkészítésére.

A Heves Megyei Baleset-megelőzési Bizottság a kampány ideje alatt heti két alkalommal alkalmanként két órában az Egerben az OMV benzinkutakon (Mátyás Király út. 2. és Mátyás Király út 134.), illetve a M3-as autópálya mindkét oldalán a 82-es kilométerénél található benzinkútnál ellenőrzi az oda érkező járművek világítását, gumiabroncsát, valamint szélvédőjét. Akinél mindent rendben találnak, különböző láthatóságot biztosító eszközöket kaphatnak. 

Gyöngyösön két szerviz a Magyar Autóklub Gyöngyös és a Klippan Autóház Kft csatlakozott.

A kampányról bővebb információ olvasható a Látni és látszani honlapján olvasható

Forrás: police.hu

Kiemelt tartalmak