Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Lakossági tájékoztató a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról

2023. 08. 07. Hírek | Közlemények, hirdetmények Utolsó módosítás: 2023. 08. 14. 13:35

2023. július 1-jétől a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási feladatokat a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. látja el az egész országban.

Gyöngyös közigazgatási területén a lakossági hulladékszállítást továbbra is az NHSZ Mátra Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. végzi, de most már nem az önkormányzattal kötött közszolgáltatási szerződés keretében, hanem a MOHU alvállalkozójaként.

2023. július 1-jétől az önkormányzat minden hulladékgazdálkodási feladata és hatásköre megszűnt, ezért a vegyes települési- és zöldhulladék, a házhoz menő szelektív hulladék szállítással, a lomtalanítással, a közterületi üveg gyűjtőpontokkal és a hulladékudvar üzemeltetésével kapcsolatos minden féle ügyintézés, panaszbejelentés, észrevétel kizárólag az NHSZ Mátra Kft. gyöngyösi ügyfélszolgálatán, illetve elektronikus elérhetőségein, vagy a www.mohu.hu portálon keresztül intézhető.

Az összegyűjtött használt sütőolaj és zsír átvételére eddig 6 közterületi gyűjtőpont, továbbá a hulladékgyűjtő udvar nyújtott lehetőséget. 2023. július 1-jére a gyűjtőedények beszedésre kerültek, de a szolgáltató tájékoztatása szerint a hulladékudvar továbbra is fogadja a sütőolajat. Az önkormányzat a MOHU portálon regisztrálta a sütőolaj lakossági gyűjtését szolgáló közterületi edények iránti igényt, visszajelzés még nem érkezett.

A COOP Pesti úti áruháza (Sláger ABC) használt sütőolaj átvételi akciót hirdet, ami kedvező lehetőség a közszolgáltatás keretén kívül történő sütőolaj környezetbarát leadására, a részletekről a boltban tájékozódhatnak.

A helyi közszolgáltató NHSZ Mátra Kft. elérhetőségei:

Ügyfélszolgálati iroda és hulladékudvar címe: Gyöngyös, Kenyérgyár út 19.
Telefonszám: 37/311-894
e-mail: info.matra@nhsz.hu
honlap: www.nhszmatra.hu

Borítókép: www.nhszmatra.hu

Kiemelt tartalmak