Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Labdarúgótornával emlékeztek Csomós Tamásra

2022. 09. 13. Hírek

A MATE Károly Róbert Campusa adott otthont a II. Dr. Csomós Tamás Baráti Emléktornának.

Fotó: Nagy Réka

A gyöngyösi esemény célja a 2021-ben, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem által hagyományteremtő szándékkal szervezett torna folytatása volt. A baráti versengés olyan szabadidős sportolási lehetőséget biztosított, melynek keretein belül a résztvevők méltóképpen emlékezhettek a 2018-ban tragikusan, fiatalon, 48. életévében elhunyt Dr. Csomós Tamásra.

A gyöngyösi campus egykori oktatójának és kancellárjának neve összefonódott a gyöngyösi felsőoktatással, ahol 1988-ban kezdte meg tanulmányait, majd 2016-ig különféle beosztásokban dolgozott az intézményben, emellett a gyöngyösi labdarúgás ikonikus alakja is volt.

A II. Dr. Csomós Tamás Baráti Emléktornán részt vett két egyetemi csapat, amik a MATE Károly Róbert Campusa és a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (Tamás egykori munkahelyei) oktatóiból és dolgozóiból verbuválódott, valamint Tamás mindkét korábbi csapata is nevezett a tornára (Sikerre Számíthat SE, Goldwin Pluss).

Az eseményen körmérkőzéses formában minden csapat játszott valamennyi ellenféllel.

A lelátón szurkolóként jelen volt Tamás családja, fia pedig vállalta, hogy a torna folyamán minden csapat színeiben pályára áll egy alkalommal.

A II. Dr. Csomós Tamás Baráti Emléktorna végeredménye:

Goldwin Pluss

Sikerre Számíthat SE

Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Habil FC

Különdíjak:

Legjobb mezőnyjátékos: ifj. Csomós Tamás

Legjobb kapus: Dr. Bujdosó Zoltán (átadta ifj. Csomós Tamásnak)

Az eseményről további részletek a campus weboldalán találhatók.

Kiemelt tartalmak