ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Közvetlen vonatok Gyöngyös és Budapest között

2022. 10. 17. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 10. 25. 11:51

Tovább fejlesztik a vasúti közlekedést Gyöngyös térségében – jelentette be közösségi oldalán a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedési államtitkára. Vitézy Dávid elmondta, decembertől óránként új InterRégió vonatot indítanak Mátra InterRégió néven, amely felváltja a jelenleg zónázó szerelvényeket Gyöngyös és Budapest között, és félóránként fognak közlekedni a mai is közlekedő Agria InterRégiókkal.

A fejlesztés révén közvetlen vonatok indulnak majd Budapestről Gödöllő, Máriabesnyő, Bag, Aszód, Tura, Hatvan, Vámosgyörk irányába, majd ezek a szerelvények haladnak tovább egyrészt Gyöngyös, másrészt Eger felé.ű

Az államtitkár hozzátette: a remények szerint olyan jó minőségű közlekedés jön létre, amely leveheti a terhet az M3-as autópályán sokszor elakadó buszokról, ezzel párhuzamosan közös tarifát teremtenek a MÁV-val, így véget ér a párhuzamos szolgáltatás biztosítása. Az utasszám növekedésével párhuzamosan pedig emeletes vonatokat is beállítanak ezen a vonalon – számolt be a Gyöngyösi TV.

A fejlesztés a Budapest-Hatvan vasútvonal 160 milliárd forintos felújításához kapcsolódik.

Kiemelt tartalmak