Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Közeleg a helyi adók befizetésének határideje

2023. 02. 28. Közlemények, hirdetmények Utolsó módosítás: 2023. 04. 17. 11:45

Tisztelt Adózók!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2023. I. félévi helyi adók adópótlékmentes befizetése az alábbi időpontokban esedékes:

  • helyi iparűzési adó: 2023. március 16.
  • építményadó: 2023. április 17.
  • magánszemélyek kommunális adója: 2023. április 17.

A számlaegyenlegek az alábbi módon kerülnek kézbesítésre, mely alapján az adóbefizetéseiket teljesíthetik:

  • A gazdasági társaságok, egyéb jogi személyek, egyéni vállalkozók esetében az adóhatóságunk várhatóan 2023. március 8.-a után küldi ki az adózók cégkapujára/ügyfélkapujára.
  • A magánszemélyek (egyéni vállalkozók) levél formájában értsülnek, a Magyar Posta várhatóan március 20-a után kezdi el kézbesíteni az adószámla kivonatokat, befizetési csekkeket tartalmazó leveleket.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Vállalkozókat, hogy az ASP adószakrendszer működését érintő központi hibák, fejlesztések miatt nem tudtuk/tudjuk feldolgozni a 2022. decemberétől a számlaegyenleg készítésének időpontjáig benyújtott

  • építményadó változásokat,
  •  a 2023. évi helyi iparűzési adóbevallásokat,

így ezen változásokat az adószámla kivonat nem tartalmazza!

Amennyiben az ASP adószakrendszerben a működési hibák javításra kerülnek, úgy az építményadó adatbejelentések sikeres feldolgozását követően az érintett adózók határozattal fognak értesülni az adókötelezettség változásról.

Felhívjuk a figyelmét, hogy a cégkapuval, ügyfélkapuval rendelkező adózók az adószámla egyenlegüket KAÜ azonosítást követően bármikor megtekinthetik az Önkormányzati Hivatali Portál (E-önkormányzat Portál) „Adóegyenleg lekérdezés” menüjéből, melynek elérhetősége: https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitólap.

Tájékoztatjuk az „új” KATA alá bejelentkezett adózókat, hogy a számlakivonaton részükre nem került előírásra a 2023. március 15-i és 2023. szeptember 15-i KATA adótétel, mivel ez az adózási mód az iparűzési adóban 2022. december 31.-ével megszűnt!  

Köszönjük, hogy adóbefizetéseivel hozzájárul Gyöngyös Város fejlődéséhez!

Gyöngyösi Közös Önkormányzati Hivatal
Pénzügyi és Költségvetési Igazgatóság Adócsoportja

Kiemelt tartalmak