Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Kórházi főorvost és háziorvosi asszisztenseket tüntettek ki

2022. 06. 30. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 07. 06. 11:12

Átadták a Gyöngyös Város Egészségügyéért kitüntetéseket az önkormányzat Semmelweis-napi ünnepségén a Mátra Művelődési Központban. Az elismerést idén dr. Kálmán Mária, a Bugát Pál Kórház radiológiai osztályának főorvosa, illetve Magyar Tímea és Komjáti Miklósné, a 16. számú felnőtt háziorvosi körzet asszisztensei vehették át.

Semmelweis Ignác a legnagyobb paradigmaváltók egyike volt, aki bár Bécsben szerezte diplomáját, mégis megőrizte magyarságát, így a világ ma is magyarként tartja számon az anyák megmentőjét, aki a szakmai közvélemény tiltakozása ellenére is kitartott elmélete mellett, miszerint a gyermekágyi lázat a nem megfelelő higiénia okozza – emlékeztetett köszöntőjében Kévés Tamás alpolgármester az önkormányzat Semmelweis-napi ünnepségén. A városvezető köszönetét fejezte ki az egészségügyben dolgozók felé, akik az elmúlt években Semmelweis Ignáchoz hasonlóan küzdöttek az életekért a láthatatlan ellenséggel, a vírussal szemben.

A 204 évvel ezelőtt született Semmelweis Ignác születésnapja a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe, ez alkalomból adják át a Gyöngyös Város Egészségügyéért kitüntetéseket is.

Az elismerést idén elsőként dr. Kálmán Mária, a Bugát Pál Kórház radiológiai osztályának főorvosa vehette át, aki a Szolnok melletti Tószegen nevelkedett, és 1980-ban szerzett diplomát a Szegedi Orvostudományi Egyetemen. Ott ismerkedett meg későbbi férjével, a gyöngyösi származású dr. Jorgov Rolanddal, akivel Gyöngyösön alapítottak közös életet, és mindketten a Bugát Pál Kórházban helyezkedtek el. Kálmán Mária több hónap sebészeti és belgyógyászati gyakorlat után 1988-ban szakvizsgázott radiológusként, és azóta is a diagnosztika ezen területén dolgozik.

A Gyöngyös Város Egészségügyéért kitüntetést megosztva kapta meg idén a 16. számú háziorvosi körzet két asszisztense, Magyar Tímea és Komjáti Miklósné. Magyar Tímea a szolnoki kórházban kezdte pályafutását, majd a Bugát Pál Kórház fül-orr-gége szakrendelésére került szakápolóként, később audiológiai szakasszisztensként dolgozott. Hat éve lát el asszisztensi feladatokat dr. Mangó Gabriella háziorvos mellett. Komjáti Miklósné édesapja és nővére példáját követve helyezkedett el a Bugát Pál Kórházban, ahol a nőgyógyászati szakrendelésen, majd a laborban dolgozott. Nyolc évvel ezelőtt váltott a háziorvosi alapellátás felé, azóta a 16. számú körzet asszisztenseként látja el feladatait.

Nézze meg az esemény fotóit!

A Bugát Pál Kórházban egy nappal a városi ünnepséget megelőzően rendeztek Semmelweis-napi ünnepséget, ahol elismeréseket, kinevezéseket adták át.

Kiemelt tartalmak