Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Könyvtári Minőség Díjat kapott a Vachott Sándor Könyvtár

2024. 01. 10. Hírek Utolsó módosítás: 2024. 01. 19. 18:41

Könyvtári Minőségi Díjjal ismerte el a Vachott Sándor Városi Könyvtár munkáját a Kulturális és Innovációs Minisztérium. A gyöngyösi könyvtár a Könyvtári Hírmondóval és a Vers tér elnevezésű rendezvénnyel pályázott a könyvtárak számára adható legmagasabb elismerésre.

„Örömmel értesültünk a napokban, hogy könyvtárunk megkapta a szakma legmagasabb elismerését: a Könyvtári Minőségi Díjat” – tudatta Facebook-oldalán a Vachott Sándor Városi Könyvtár, amely 2023-ban egyedüliként kapta meg az elismerést a felhasználói igények alapján fejlesztett magas szintű könyvtári innovációkért.

A könyvtár pályázatában két országosan egyedülálló innovációt mutatott be, a YouTube-on és egyéb közösségi felületeken több tízezres nézettséget elért Könyvtári Hírmondót, valamint a Vers tér elnevezésű kezdeményezést. Mint a pályamunkában írják, a hagyományos könyvtári szolgáltatások rendszerének megőrzése mellett egyre nyitottabbak az új megjelenési formákra, és egyre jelentősebb szerepet vállalnak Gyöngyös kulturális életében. Stratégiájukban az innovációt kulcsfontosságú feladatként határozták meg, ennek a törekvésnek a szellemében indították el az olvasást a fiatalok nyelvén népszerűsítő Könyvtári Hírmondót, és hívták életre a Fő teret a költészet napján Vers térré formáló szabadtéri rendezvényüket, amellyel a könyvtár falain kívülre szerették volna elhozni a verseket.

A könyvtár munkatársai a kitüntetést 2024. január 22-én, a magyar kultúra napján veszik majd át. A gyöngyösi könyvtár egyébként nem először részesül hasonló elismerésben, 2021-ben Minősített Könyvtár címet nyert el.

Kiemelt tartalmak