Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Megújult a Katona József Úti Tagóvoda

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 10. 15. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 10. 26. 09:55

Az elmúlt két évben teljesen megújult a gyöngyösi Katona József Úti Tagóvoda. Az intézmény korszerűsítéséhez az önkormányzat mellett a szülők, valamint több vállalkozó is hozzájárult.

Gódorné Jancsó Ágnes vezetőóvónő elmondta: a tavaly elkezdett beruházás során az óvoda korábban használaton kívüli tárolóhelyiségei új funkciót kaptak, megújult és biztonságosabb lett a lépcsőház, ahol egy háromdimenziós falfestmény is helyet kapott, a padlóburkolatot pedig parkettára cserélték. Mindemellett megújultak a mosdóhelyiségek, egy adománynak köszönhetően pedig új bútorokkal rendezték be a teljes intézményt, melyet ki is festettek. A tornaszoba a földszintről felkerült az emeletre, és a biztonság érdekében sportburkolattal látták el. Ehhez mintegy félmillió forinttal járult hozzá az önkormányzat. Az udvar egy sziklakerttel és egy tóval gyarapodott, valamint a falkerítés belső oldalát újra vakolták.

A korszerűsítéseket bemutató intézménylátogatáson Hiesz György polgármester elmondta: őszinte öröm látni, hogy csekély összegből milyen nagy volumenű beruházást sikerült az óvodában megvalósítani. – Az önkormányzat tulajdonában lévő gyermekintézményekre úgy kell vigyáznunk, mint a szemünk fényére, hiszen nem mindegy, hogy milyen útravalót kapnak az ott felnövekvő gyerekek, akik akár életre szóló élményekkel lesznek itt gazdagabbak – hangsúlyozta a polgármester hozzátéve: az önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy a gyermekintézmények a kor elvárásainak megfelelőek legyenek. Ehhez a város saját forrásait és pályázati támogatásokat is felhasználnak. Jó példa erre a pályázati hozzájárulással megújult Fecske, Epreskert és Jeruzsálem úti tagintézmény.

Kiemelt tartalmak