Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Kitüntetéseket adtak át a szociális munka napja alkalmából

2023. 11. 08. Hírek Utolsó módosítás: 2023. 11. 16. 14:23

Őszi Benjámin, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ Hajléktalanok Gondozóházának vezetője vehette át a Gyöngyös Város Szociális Ügyéért kitüntetést a szociális munka napja alkalmából rendezett városi ünnepségen. Az Elfogadás Díját Nagy Éva, a Gyöngyösi Bugát Pál Kórház diabetológiai szakrendelőjének dolgozója kapta.

Nem lehetünk eléggé hálásak a szociális ellátás területén dolgozóknak, hiszen a munkájukat nehezítő számos körülmény ellenére kitartanak, és napról napra felelősségteljesen, áldozatkészen, nagy szakmai alázattal fordulnak a rászorulók felé, akiknek sokszor a végső kapaszkodót jelentik – fogalmazott ünnepi beszédében a szociális munka napja alkalmából a Mátra Művelődési Központban rendezett városi ünnepségen dr. Szén Gabriella önkormányzati képviselő. A szociális szakember végzettségű képviselő szerint napjainkban a súlyosbodó droghelyzet, az idősek elmagányosodása, a hajléktalanok számának növekedése, a családok diszfunkcionális működése, valamint a fogyatékkal élők életvitelének ellehetetlenülése újabb és újabb kihívásokat támaszt az országszerte alacsony anyagi és erkölcsi megbecsülés mellett dolgozó szakemberek számára. Szén Gabriella beszédében törvényi változásokat, a bérek rendezését, a férőhelyek számának növelését és a finanszírozás megemelését sürgette a hatékonyabb és magasabb színvonalú ellátás érdekében, s hozzátette: az önkormányzat a kistérségi keretek között működő intézményhálózaton keresztül mindent megtesz azért, hogy a szociális szakemberek méltó körülmények között végezhessék munkájukat.

A szociális munka napja alkalmából rendezett városi ünnepségen adták át a Gyöngyös Város Szociális Ügyéért kitüntetést, amelyet idén Őszi Benjámin, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ Hajléktalanok Gondozóházának vezetője vehetett át Hiesz György polgármestertől. Őszi Benjámin 1987-ben született Hatvanban, a Nyugat-magyarországi Egyetemen 2010-ben szerzett felsőfokú szociálpedagógiai diplomát. Az egyetem elvégzése után a gyöngyösi Autista Segítő Központban fejlesztő pedagógusként, és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat üzemeltetésében működő hatvani hajléktalan ellátást nyújtó intézményben dolgozott. 2016-tól vezeti a Hajléktalanok Gondozóházát Gyöngyösön.

Ugyancsak ezen a napon adták át az Elfogadás Díját, amelyet az elfogadást mint alapértéket képviselő civil szervezetek és magánszemélyek alapítottak Maka Piroska, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ igazgatójának felhívására. A díjjal azoknak a munkáját ismerik el, akik Gyöngyösön és térségében önzetlen tevékenységükkel jelentős és hosszú távon is mérhető életminőségbeli változást értek el a tartós betegségben és fogyatékossággal élők csoportjánál. Az elismerést Nagy Éva, a Gyöngyösi Bugát Pál Kórház diabetológiai szakrendelőjének dolgozója vehette át, aki 1979 óta az egészségügyi intézmény munkatársa, és immár 25 éve segíti nap mint nap a Bugát Pál Kórház diabetológiai szakrendelőjében jelentkező cukorbetegeket.

Nézze meg képgaléáriánkat!

A díjátadót Varga Gerda előadása színesítette, majd az önkormányzat fogadásra várta a vendégeket, ahol Hiesz György polgármester mondott pohárköszöntőt, hangsúlyozva, hogy napjainkban, amikor fogy és öregszik az ország, és becslések szerint közel egymillió honfitársunk hagyta el hazánkat, az idősek közül egyre többen maradnak magukra, ami felértékeli a szociális munka fontosságát. A városvezető köszönetet mondott a területen dolgozóknak, és elismerését fejezte ki odaadó és önzetlen munkájukért.

Kiemelt tartalmak