Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Kis odafigyeléssel elkerülhető a tragédia

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 10. 29. Hírek

Mindenszentek, halottak napja idején megnő a temető- és lakástüzek száma. Némi odafigyeléssel azonban megelőzhető a tragédia-hívja fel a figyelmet a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A temetői, otthoni tűzesetek elkerüléséért többi között azt tanácsolják, hogy a sírhely környezetéből a száraz faleveleket, elszáradt virágokat takarítsák el; a gyertyákat, mécseseket pedig úgy helyezzék el a sírnál, hogy ne legyen a közelükben semmi, ami meggyulladhat. A sírtól távozás előtt mindenki oltsa el a lángot vagy pedig használjon led mécseseket. Fontos, hogy forró mécsestartót ne dobjanak a kukába, hiszen az is könnyen tüzet okozhat.

Sokan otthon emlékeznek szeretteikre, ilyenkor fontos, hogy a mécseseket és gyertyákat úgy kell elhelyezni, hogy ne legyen a közelében éghető anyag -függöny, terítő- és természetesen nem szabad az égő gyertyát felügyelet nélkül hagyni. Sok esetben egy apró figyelmetlenségből komoly lakástüzek keletkezhetnek.

Hazánkban is egyre népszerűbbek a halloweeni töklámpások, azonban ezek is könnyen okozhatnak tüzet, ha nem körültekintően helyezzük el őket. Ha valaki a töklámpásba mécsest tesz, ne legyen a közelében semmilyen éghető anyag. A lámpást pedig olyan helyre kell tenni, ahol nem borulhat fel. LED-mécses választásával, biztosan nem okoznak tüzet vele.

Borítókép: Mindmegette

Kiemelt tartalmak