ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Kétirányú lett a Gyöngyöspatak utca

2022. 05. 11. Hírek

Az állami kezelésben lévő belterületi utak felújítása miatt továbbra sem használható a Petőfi utca egy része és a Vachott Sándor utca, ami jelentős torlódásokat okoz a kerülőutakon. Bár a beruházásokat nem a gyöngyösi önkormányzat végzi, a folyamatos egyeztetések során a város folyamatosan keresi a lehetőségeket, hogyan tudná enyhíteni a lezárások okozta kellemetlenségeket.

A forgalom haladásának megkönnyítése érdekében az önkormányzat kétirányúvá alakítja a Gyöngyöspatak utca forgalmát a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola mögött, a Táncsics Mihály és a Vachott Sándor utca közötti szakaszon. A kétirányú forgalom miatt a parkolásra már nem lesz lehetőség az útszakaszon, ezért azt táblák tiltják. Az önkormányzat bízik benne, hogy a forgalmirend-változás segíti majd az iskolába irányuló forgalmat, különösen azt követően, ha a kivitelező végez a Vachott Sándor utca iskola előtti szakaszának felújításával.

A Petőfi és a Vachott Sándor utca felújítása miatt aránytalan mértékben emelkedett több helyen a forgalom, a sokszor szűk utcák azonban nem képesek azt elvezetni, ezért több balesetveszélyes szituáció is kialakult az elmúlt időszakban elsősorban a Papföldi utca környékén.

Az önkormányzat arra kér mindenkit, hogy kerülőútként a Mátrai utat válasszák, és ne megszokásból közlekedjenek!

Köszönjük mindenki türelmét, bízunk benne, hogy hamarosan már a felújított utakon közlekedhetünk.

Kiemelt tartalmak