ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Kapcsolódások – színes programokkal összekötött vásárt tartottak a könyvtárudvarban

2022. 10. 10. Hírek | Kultúra

A májusi nagy sikerű Kapcsolódások Napja folytatásaként rendeztek kézműves és művészeti vásárt az elmúlt hétvégén a könyvtárudvarban. A vásári forgatagban térzene és divatbemutató is várta az érdeklődőket.

A szervezők – Liebmann Judit, Aradi Mária, Matúz Viktória és Szászi Ibolya – a részvételi költségvetés keretében, a város lakóinak szavazataival nyertek el hárommillió forintot a májusi Kapcsolódások Napja folytatásához, amit egy háromrészes programsorozatként álmodtak meg. Ennek első állomásaként rendeztek az elmúlt hétvégén kézműves és művészeti vásárt a könyvtárudvarban.

Egész nap több tucat kézműves és művész kínálta saját készítésű termékeit a szombati rendezvényen. A vásárt folyamatosan zajló kézműves foglalkozások, térzene és divatbemutató egészítették ki. Dávid Eszter, a hatvani Kocsis Albert Zeneiskola művésztanára, valamint Fodor Bálint, Butykáné Bágyi Judit és Hermanovszky Csilla, a Pátzay János Katolikus Zeneiskola művésztanárai klasszikus térzenével szórakoztatták az érdeklődőket, akik a Debreceni Citerazenekar előadásában világzenét hallgathattak népi hangszereken.

A nap folyamán divatbemutatót is tartottak: megcsodálhattuk Lovászné Juhász Rita viseletkészítő, Csokonai-díjas népi iparművész palóc öltözeteit, a Réthy Fashion újrahasznosított ruhákat mutatott be patai hímzésekkel, Ménes Rita stílustanácsadó pedig újrahasznosuló ruhákat mutatott be.

A szombati vásárt követően 2023 márciusában és májusában rendeznek majd Kapcsolódások címmel programokat Gyöngyösön.

Kiemelt tartalmak