Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Kapcsolódások Napja

2022. 05. 09. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 05. 16. 12:19

Május 14-én, szombaton első alkalommal kerül sor a Kapcsolódások Napja rendezvényre Gyöngyösön. A program célja, hogy élettel töltse meg a város zöld tereit, közösségi élményeket nyújtson, lehetőséget biztosítson a város lakosainak az értékes emberi kapcsolatok ápolására, építésére, felhívja a figyelmet a városi zöld felületek fontosságára, az épített környezet és a parkok közötti összhangra.

Az elmúlt két év tapasztalata, hogy a valódi kapcsolódások – egymással, a természettel, a város szövetével – fájó hiányt okoznak, akár megbetegíthetnek.

A közösségben létezés segíthet megőrizni az egészségünket, a lelki erőnket, közösségben boldogabban, teljesebben élhetünk. Ennek a tapasztalatnak a mentén szerveződik a három helyszínen megvalósuló program.

A Mátra Művelődési Központ a Natura Nappal készül, valamint az épület előtti téren egészségügyi szűrőbusz várja a lakosságot.

A posta parkban a rendezvény a kisebb és a nagyobb gyerekeket, családjukat várja gyermekszínházzal, kézműves foglalkozásokkal, növénycsere programmal és koncertekkel, abban a reményben, hogy a város közkedvelt parkja valódi közösségi térré változik.

A könyvtár udvarában pedig a megtartó közösségek mutatkoznak be koncertekkel, előadásokkal. A városban sok-sok kiválóan működő közösség létezik, ezeknek a munkájára, értékeire kívánja felhívni a figyelmet a helyszín. A könyvtárudvar kulturális témájú beszélgetéseknek is otthont ad, valamint beszélgetésre kívánja ösztönözni az oda érkezőket.

A Kapcsolódások Napja sokszínűségét mutatja, hogy vizuális élményekben is része lesz az oda látogatóknak, hiszen a posta parkban a város zöld területeinek és az épületeknek az összhangját bemutató kiállítás látható, a könyvtár udvarában pedig a „Muzsikál az erdő” 2021-es fotópályázatának az anyaga tekinthető meg.

Ezen kívül a posta parkban jótékonysági vásár és gasztronómiai élmények, a könyvtár udvarában pedig kiváló mátrai borok várják a vendégeket.

A sokszínű rendezvény-folyam végén egy önfeledt utcabál zárja a három-helyszínes programot a könyvtár udvarában Petróval.

A Kapcsolódások Napja példás összefogás eredményeként valósulhat meg, hiszen a Mátra Honvéd Kaszinó generálása mellett a Mátra Művelődési Központ, a Loud Tree kezdeményezés, az Innovációs Központ és civilek együttes munkájának a gyümölcse.

A részletes programkínálatot megtalálja ide kattintva.

Kiemelt tartalmak