Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

„Jézusból nem fogsz kiábrándulni”

2023. 12. 24. Hírek Utolsó módosítás: 2023. 12. 28. 17:57

Hagyjunk időt magunknak szenteste előtt a lelki készülődésre, és tegyük fel magunknak a kérdést, hogy mit keresünk a karácsonyban – kérte az ünneplőket december 24-én, az adventi koszorú utolsó gyertyájának meggyújtása előtt Nagy Gábor, az Üdvhadsereg gyöngyösi kapitánya. A lelkipásztor szerint, ha úgy felelünk, hogy Jézust kerestük az ünnepben, és beengedjük őt a szívünkbe, nem fogunk csalódni.

December 24-én, délelőtt 11 órakor gyúlt fel az utolsó gyertya fénye a város adventi koszorúján. A szeretet gyertyájának meggyújtása előtt Nagy Gábor, az Üdvhadsereg kapitánya mondott áldást, melyben arra kérte az ünneplőket, hogy két, Keresztelő Jánoshoz kötődő bibliai kérdést tegyenek fel magunknak a karácsonyi készülődés utolsó óráiban.

“Mit kerestek?” – szólt az első kérdés, Nagy Gábor szerint ugyanis fontos, hogy az ünnepeltet is keressük a karácsonyban, hogy élő kapcsolatban lehessünk vele, és hálát mondjunk azért, hogy értünk szolgai formát vett, és engedelmes volt a kereszthalálig.

“Te vagy az eljövendő, vagy mást várjunk?” – hangzott a Nagy Gábor által felidézett második kérdés, mert a lelkipásztor szerint manapság túl sok mindenből ábrándulunk ki, amitől oly sokat reméltünk. Kiábrándulni azonban csak abból lehet, ami ábrándokra épül – hívta fel a figyelmet Nagy Gábor, hangsúlyozva, hogy Jézusból nem fogunk kiábrándulni, benne nem fogunk csalódni. “Ha beengedjük őt az ajtón, megbocsátja bűneinket, és megtisztít bennünket miden gonoszságtól” – zárta szavait a lelkipásztor.

Nézze meg képgalériánkat!

Az áldás után Nagy Gábor és Hiesz György polgármester együtt gyújtották meg a negyedik, a szeretetet jelképező gyertyát a város adventi koszorúján, majd Domoszlai Sándor énekművész előadása zárta a gyöngyösi advent öt héten át tartó rendezvénysorozatát. A város önkormányzata és az Ajándékdoboz Alapítvány szervezésében megvalósult programsorozat keretében több mint negyven előadást láthattak a gyöngyösiek a Belváros téri színpadon.

Kiemelt tartalmak