Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Javaslatokat várnak a Heves Vármegyei Családokért Díjra

2024. 02. 13. Hírek Utolsó módosítás: 2024. 02. 18. 09:22

Javaslatokat vár a Heves Vármegyei Családokért Díjra a gyöngyösi önkormányzat, amely a Heves Vármegyei Közgyűlés elé terjeszti a javaslatokat. Legutóbb a Vachott Sándor Városi Könyvtár részesült az elismerésben az önkormányzat felterjesztése alapján.

A „Heves Vármegyei Családokért Díj” azoknak a Heves vármegyében tevékenységet folytató vagy működő magánszemélyeknek és települési önkormányzatoknak, szervezeteknek, intézményeknek, civil szervezeteknek, valamint munkáltatóknak adományozható, akik vagy amelyek a döntéseik meghozatala, fejlesztéseik megvalósítása, valamint mindennapi tevékenységük, működésük során figyelembe veszik és alkalmazzák Heves vármegyei családok, családalapítás és gyermekvállalás előtt állók életét könnyítő, támogató szempontokat, illetve hozzájárulnak a társadalom családbarát szemléletének erősítéséhez, ezek alapján érdemesek az elismerésre.

A díj évente három kategóriában,

  • magánszemélyek,
  • települési önkormányzatok, szervezetek, intézmények, civil szervezetek,
  • munkáltatók részére adományozható.

A díjak adományozására javaslatot tehetnek a vármegye települési önkormányzatai részéről azok képviselő-testületei is.

Tehát ha a lakosok látókörében van olyan személy, szervezet vagy munkáltató, aki/amely érdemes lehet erre az elismerésre, javaslattal élhet a gyöngyösi képviselő-testület felé, hogy ajánlja a díjra az adott személyt vagy szervezetet.

Az ajánlásról a márciusi ülésen dönt a gyöngyösi grémium, ezért a minimum egy oldal terjedelmű, indoklással ellátott javaslatokat legkésőbb március 4-ig várjuk Hiesz György polgármesternek címezve levélben a 3200 Gyöngyös, Fő tér 13. címre vagy e-mail-ben a hiesz.gyorgy@hivatal.gyongyos.hu e-mail-címen.

A gyöngyösi képviselő-testület felterjesztése nyomán számos gyöngyös magánszemély vagy szervezet részesült elismerésben. A Heves Megyei Családokért Díjat legutóbb a Vachott Sándor Városi Könyvtárnak ítélték oda.

Borítókép: Heves Vármegyei Önkormányzat // hevesmegye.hu

Kiemelt tartalmak