ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Ismét lecsaptak az unokázós csalók Gyöngyösön

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 03. 30. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 04. 02. 08:53

A számos rendőrségi felhívás ellenére, sajnos még sok idős embert betudnak csapni az úgynevezett unokázós csalók, akik a gyakorlat szerint idős személyeket azzal hívnak fel, hogy valamelyik közeli hozzátartozójuk balesetet szenvedett és azonnal készpénzre, illetve pénzre váltható értékekre van szüksége.

Az elkövetők ezzel a módszerrel károsítottak meg Salgótarjánban és Gyöngyösön élő idős embereket is. A rendőrség egy országos koordináció keretében a 2021. március 26-án végrehajtott akcióban, Pásztó belterületén elfogta a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható hatvanhét éves és ötvenkét éves szlovák állampolgárokat, akik a jellemzően külföldi telefonszámról felhívott sértettektől készpénzt, ékszereket és más anyagi javakat csaltak ki, illetve kíséreltek meg kicsalni.

Sajnos az utóbbi évek tapasztalatai lapaján az unokázós csalók időről időre feltűnnek és károsítanak meg idős embereket. Annak érdekében, hogy ne essen áldozatul a rendőrség azt javasolja, hogy hasonló esetben bizonyosodjon meg arról, hogy a telefonáló igazat mond-e. Hívja fel közvetlenül az állítólag bajba került hozzátartozót, vagy egy másik családtagtól érdeklődjön az illető hogyléte felől.

Amennyiben az a gyanúja, hogy csalóval van dolga értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon!

Kiemelt tartalmak