Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Immár egy évtizede köszöntik az időseket Gyöngyösön

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 10. 01. Hírek

Gyöngyös időseit és a jubiláló házaspárokat köszöntötték pénteken az idősek világnapja alkalmából a GYÖNGYÖK Mátra Művelődési Központban rendezett városi ünnepségen. A Gyöngyösi Önkormányzat immár 10. éve ünnepli azokat, akik adott évben az 50., 60. vagy 70. házassági évfordulójukat ünnepli. Egyedül a járványhelyzet miatt, a tavalyi évben maradt el a nyilvános köszöntés.

Az idei évben 5 pár ünnepelte több évtizedes házassági évfordulóját, négyen az 50., míg egy pár a 60-at.  Kévés Tamás alpolgármester az ünnepeltek számára rendezett fogadáson kiemelte, hogy a  mai világban kevesen mondhatják el, hogy a házasságuk megrendíthetetlen, stabil alapokon nyugszik. Mint fogalmazott, sajnos a mai fogyasztói társadalomban sokszor nem csak a tárgyakat dobáljuk el, hanem az emberi kapcsolatainkat is. Ez azonban egy nagyon rossz irány. A házasság által köttetett szövetséget óvni kell.

Kárpáti István alpolgármester köszöntőjében kiemelte, a mai népesség mintegy negyedét az idősek adják és ez az arány várhatóan tovább növekszik a következő évtizedekben, így a jövőben még inkább érvényes lesz az, hogy ha jól megy az időseknek, akkor jól megy az országnak, ha rosszul megy az időseknek, akkor rosszul megy az országnak. Ezért nagyon fontos, hogy az állam olyan időspolitikát folytasson, amely egyszerre fókuszál a mai és a későbbi évtizedek idős polgáraira is, fontos, hogy minél több polgártársunk legyen és maradjon egyfajta tervező alkat és ezáltal maradjon elégedett fiatal.

Ezt követően a városi rendezvényen megjelent időseknek az Operett-Musical Voices Társulat műsorával kedveskedett az önkormányzat, a rendezvény végén pedig Farkas Attila, a Nyugdíjasok Heves Megyei Szövetségének elnöke Antóni Sándor, Tisztelet az éveknek című versével köszöntötte a szépkorúakat.

Kiemelt tartalmak