Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Idén is óriási siker volt az operagála

2023. 10. 01. Hírek Utolsó módosítás: 2023. 10. 10. 13:59

Idén is óriási sikerrel rendezték meg a gyöngyösi operagálát. Az Operaház művészeinek előadására ezúttal is zsúfolásig megtelt a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnok.

Miller Lajos Kossuth-díjas operaénekes kezdeményezésére a gyöngyösi önkormányzat, valamint a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával Gyöngyös Város Barátainak Köre és a Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft. évek óta operagálát rendez a zene világnapjához kapcsolódva a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban.

Az operagálát ebben az évben is óriási érdeklődés kísérte, a csarnok zsúfolásig telt nézőkkel, akik idén francia szerzők operáiból, valamint Kacsóh Pongrác János vitéz című daljátékából hallhattak részleteket. A fellépők között ismét kiváló művészeket köszönthettünk Gyöngyösön: a Kossuth-díjas Kálmándy Mihály, a Liszt Ferenc-díjas érdemes és kiváló művész Kertesi Ingrid, illetve Rozsos István, valamint Pánczél Éva és Horváth István, az Operaház magánénekesei mellett a gyöngyösi származású operaénekes, Koczka Tamás is színpadra lépett. A zenekari kíséretet idén a Szabó Sipos Máté vezette Egri Szimfonikus Zenekar szolgáltatta. A művészeti vezető a gyöngyösi operagála megteremtője, a Kossuth-díjas Miller Lajos és a Liszt Ferenc-díjas Rohonyi Ildikó operaénekes volt, a műsorvezető szerepét Miller Dávid töltötte be.

Nézze meg galériánkat!

A rendezvény művészeti értéke páratlan, és ezt az értéket ezúttal is egy fontos ügy szolgálatába állították a szervezők, akik úgy döntöttek, hogy a rendezvény során összegyűjtött adományokat a Gyöngyös alapításának 690. évfordulója alkalmából készülő könyv megvalósítására ajánlják fel.

Kiemelt tartalmak