ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Holnap becsengetnek az iskolába!

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 08. 31. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 09. 05. 07:47

Az iskolakezdés előtt nem ár kicsit felhívni a gyerekek figyelmét a biztonságos közlekedésre. A nyári , önfeledt szórakozás emléke miatt ugyanis még figyelmetlenebbek lehetnek-hívja fel a figyelmet a rendőrség.

Nem árt feleleveníteni nekik, hogy melyek a legfontosabb közlekedési szabályok, jelzőtáblák és, hogy milyen veszélyes szituációkra kell számítaniuk az iskolába vezető úton.

A rendőrség a szülőknek a következőt tanácsolják:

Ha autóval viszik gyermeküket iskolába, mutassanak példát azzal, hogy bekötik a biztonsági övet, és gyermeküktől is követeljék meg ugyanezt!

Időben induljanak el, figyelembe véve az ilyenkor megnövekvő forgalmat!

Ha a kisebb gyerek tömegközlekedéssel vagy gyalog megy iskolába, eleinte kísérjék el, gyakorolják be az útvonalat, és ismételjék át az alapvető közlekedési szabályokat.

A mobiltelefonálás járművezetés közben tilos, de a gyalogosok számára is veszélyes lehet, ha valaki az úttestre lépéskor belefeledkezik a készülékbe, vagy a zenétől nem hallja a közeledő autókat! Beszélje meg gyermekével, hogy ilyenkor tegye el a mobilt, és vegye ki a fülhallgatót!

A busz előtt soha ne rohanjanak át az úttesten!

Figyeljünk oda egymásra, hogy balesetmentes legyen az idei tanév!

A Gyöngyösi Városrendészet is a következő időszakban fokozottabban jelenik meg az iskolák környékén a reggeli órákban, hogy ezzel is segítse a biztonságos iskolakezdést.

Forrás: police.hu

Kiemelt tartalmak