ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Hídfelújítások kezdődtek a városban

2022. 08. 10. Hírek Utolsó módosítás: 2022. 08. 11. 10:35

A hónap végéig befejeződik a Vármegyeház tér előtti híd felújítása, a Zalár József utcában pedig a jövő hét elejétől dolgoznak a hídon.

A Vármegyeház tér előtti híd forgalom előtti megnyitását statikai vizsgálatok előzték meg, a hidat a felújítást követően 5 tonnás súlykorlátozás mellett használhatják majd az autósok. A forgalom két irányban haladhat majd a hídon, de egy időben csak egy jármű tartózkodhat rajta – a Göncz Árpád, illetve Eszperantó utcáról a hídra kanyarodóknak lesz elsőbbsége. A beruházás keretében forgalomcsökkentő küszöböt helyeznek el az Eszperantó utcában, a híd előtti szakaszon pedig a Göncz Árpád és az Eszperantó utcában is 30 kilométer per órás sebességkorlátozást vezetnek be. A beruházást az önkormányzat saját forrásból, mintegy 1,9 millió forintból valósítja meg.

Hamarosan egy másik hídon is munkák kezdődnek: a Zalár József és a Bástya utca kereszteződésében található hidat újítják majd fel a szakemberek. A munkálatok a jövő hét elején kezdődnek, és várhatóan egy hónapon át tartanak a híd teljes lezárása mellett.

Kiemelt tartalmak