ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Hatékonyabb együttműködés a közbiztonság javulásáért

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 03. 05. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 03. 07. 14:27

Növeli a közös szolgálatai órák számát a rendőrség és a városrendészet. Az együttműködésnek köszönhetően több járőrpár jelenhet meg az utcákon.

Az évek óta tartó együttműködési megállapodást magasabb szintre emelte a Gyöngyösi Rendőrkapitányság és a Gyöngyösi Városrendészet. Ferenczy Dániel igazgató javaslatára a felek egy közelmúltban tartott szakmai egyeztetésen abban állapodtak meg, hogy növelik a közös szolgálati órák számát. Így a rendőrök és a városrendészek Gyöngyös utcáin hetente háromszor látnak el közös szolgálatot. Céljuk a problémás területek ellenőrzése, mint a buszpályaudvar, Duranda, illetve a nagyobb forgalmú helyszínek.

A közös szolgálati napokon a városrendész a rendőr járőrtársaként lát el szolgálatot, ezzel segítve a rendőrségi humánerőforrás jobb elosztását, vagyis több járőrpár jelenhet meg az utcákon. A közös együttműködés révén gyorsabbá és hatékonyabbá válik a feladat ellátás, a hatósági intézkedés.

A közbiztonság javulására irányuló törekvésekben fontos szerepet vállalnak civilként a Gyöngyös Város Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület tagjai is, hiszen, mint Ferenczy Dániel fogalmazott, a közbiztonság érdemi együttműködésen alapul.

A szubjektív biztonságérzet növeléséhez a lakosság is jelentősen hozzájárulhat azzal, hogy ha jogellenes cselekményt lát, hívja a 112-es segélyhívó telefonszámot, vagy a Gyöngyösi Városrendészet járőrszámát, 0670-866-9555

Kiemelt tartalmak