Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Hatalmas siker volt az Operagála

2022. 10. 03. Hírek | Kultúra Utolsó módosítás: 2022. 10. 05. 08:03

Idén is óriási érdeklődés övezte az Operagálát, amelyet ezerkétszáz néző előtt rendeztek meg a zene világnapja alkalmából a Dr. Fejes András Sportcsarnokban.

Gyöngyösön évek óta megrendezik a zene világnapján az Operagálát, amelyet idén is neves művészek tettek emlékezetessé. A fellépők között volt Kertesi Ingrid, a Magyar Állami Operaház magánénekese, Liszt Ferenc-díjas kiváló és érdemes művész, Bakonyi Anikó, a Magyar Állami Operaház magánénekese, Szilágyi Szilvia operaénekes, Klein Ottokár operaénekes, Domoszlai Sándor magánénekes, valamint Koczka Tamás operaénekes. A gálán a hagyományoknak megfelelően az Egri Szimfonikus Zenekar kísérte a művészeket Szabó Sipos Máté karmester vezetésével.

A gála népszerűségét jól mutatja, hogy a belépők néhány nap alatt elfogytak, több mint ezerkétszáz néző látta a műsort a Dr. Fejes András Sport- és Rendezvénycsarnokban. A belépés ingyenes volt, azonban az est idén is jótékony célt szolgált: a vendégeknek lehetőségük volt adományokkal segíteni a Gyöngyös kulturális életében meghatározó szerepet betöltő civil egyesület, Gyöngyös Város Barátainak Köre munkáját. Az egyesület a mintegy 660 ezer forintos adományból almanach kiadását tervezi fennállásának harmincadik évfordulójára.

Az Operagálát 2016-ban rendezték meg először Gyöngyös Város Barátainak Köre kezdeményezésére, Miller Lajos és Rohonyi Anikó operaénekes zenei szerkesztésével a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával. Az esthez minden évben jelentős támogatást és segítséget nyújt a Gyöngyös Városi Önkormányzat, a lebonyolításban pedig kiemelt szerepet vállal a Mátra Művelődési Központ.

Kiemelt tartalmak