ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Gyümölcsöző kapcsolat épül Gyöngyös és Losonc között

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 09. 13. Hírek

Hosszútávú együttműködés vette kezdetét egy közös, brüsszeli finanszírozású pályázat révén Gyöngyös és Losonc között. A két város évtizedekkel ezelőtt jó kapcsolatot ápolt civil szinten, most azonban mindkét város azt szeretné, ha ez komolyabb szintre lépne.

Ennek első állomása volt a Mátrai Hegyközségek Nonprofit Kft. és Losonc Városi Önkormányzat által közösen megnyert Helyi értékek mentén – kulturális programok és helyi hagyományok Gyöngyösön és Losoncban című nyertes Interreg pályázat, amely augusztus végén zárult. Ennek keretében szakmai workshopok, kulturális- és gasztrorendezvények valósultak meg. Ez olyan jól sikerült, hogy a losonci küldöttség, élén Alexandra Pivková polgármesterasszonnyal ellátogatott a hétvégi Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztiválra, ahol megismerkedtek a helyi értékekkel, jó mátrai borokkal és természetesen egy városnézésen is részt vettek.

Ezenfelül a két város benyújtott egy pályázatot, az Europe 4Citizenst, amely, ha pozitív elbírálást kap, akkor aktív kapcsolat épül határokon átnyúlva Gyöngyös és Losonc között. Valamint Gyöngyös meghívást kapott egy decemberi adventi rendezvényre is Losoncra, amennyiben a covid helyzet engedi.

Kiemelt tartalmak