Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Gyöngyösnek számít az idősek szava

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 10. 21. Hírek

A gyöngyösi Idősügyi Tanács tagjai szabadidejüket nem sajnálva, évek óta fiatalos lendülettel vesznek részt a város életét meghatározó kérdések megvitatásában. A covid-járvány kezdete óta október 20-án találkozott Hiesz György polgármester először az Idősügyi Tanács 12 tagszervezetének képviselőivel, hogy tájékoztassa őket egyebek között az önkormányzat gazdasági helyzetéről és jövőbeli kilátásairól, a város európai uniós pályázatairól, a helyi tömegközlekedésről, valamint az idei adventi programsorozatról.

Fakivágások, csapadékvíz-elvezetés, megkopott jelzőtáblák cseréje és a megújult tömegközlekedés – egyebek között ezeket a témákat vetették fel az Idősügyi Tanács tagjai, amikor ismét alkalmuk nyílt arra, hogy feltegyék kérdéseiket, elmondják véleményüket, valamint javaslatot tegyenek a városban fennálló problémák megoldására. 

Az Idősügyi Tanács tagjai hosszú idő óta együttműködnek Gyöngyös városvezetésével. A koronavírus-járvány kirobbanása előtti időszakban szükség szerint, de évente legalább kétszer ülésezett a tanács, ám a covid miatt a személyes találkozóra tavaly egyáltalán nem volt lehetőség. 

Hiesz György polgármester hangsúlyozta: fontos szerepe van az Idősügyi Tanácsnak, hiszen amellett, hogy képviselik saját érdekeiket, életkorukból adódóan hasznos tapasztalattal látják el a fiatalabb generációkat, és igyekeznek jobbító szándékkal hozzászólni a Gyöngyöst érintő témákhoz.

A város pénzügyi helyzetével kapcsolatban a polgármester kifejtette: egyebek között a kormányzati elvonások és a covid okozta nehéz gazdasági helyzet miatt az önkormányzat pénzügyei is bizonytalanná váltak az év elején, ám év közben történtek olyan pozitív változások, melyek némiképp javítottak az önkormányzati büdzsé állapotán.
A pénzügyi stabilitásnak köszönhetően befejeződhet minden olyan pályázat, melyhez támogatást nyert az önkormányzat. Ilyen például az új ipari terület és az egykori laktanya területén az Aktív Ház kialakítása, a Mátra Művelődési Központ és a Berényi-Haller-kastély felújítása, valamint az északnyugati városrészen elkezdett városrehabilitáció, melynek keretében egyebek között szociális lakások és egy közösségi tér is épül.
A városvezető tájékoztatta a jelenlévőket a megújult Jeruzsálem Úti Bölcsődében és Tagóvodában történt fejlesztésekről, valamint ennek folytatásáról, továbbá az Olimpia úti orvosi rendelők korszerűsítéséről.

Miután a tanács több tagszervezete is bekapcsolódott az önkormányzat által szervezett helyi járatos tömegközlekedésen zajló utasszámlálásba, a találkozón mód volt arra is, hogy a résztvevők megosszák tapasztalataikat a két hónapja bevezetett új tömegközlekedésről. Az idősek lelkesen beszámoltak arról, hogy mely napokon használják és a városon belül hová utaznak leginkább a helyi járatokkal a gyöngyösiek. 

Az Idősügyi Tanács tagjainak Bezzeg Enikő kabinetvezető ízelítőd adott a Gyöngyösön tervezett adventi programsorozatról, majd Hiesz György polgármester tájékoztatta a jelenlévőket a helyi járatos közlekedésben történt változásokról.

A találkozó alkalmat adott arra, hogy a találkozó meghívott vendégei megismerjék a Polgármesteri Kabinet civil szervezetekkel kapcsolatot tartó munkatársát Snakóczki Andreát.

A polgármester arra kérte a jelenlévő nyugdíjasokat, hogy a covid-járvány várható negyedik hulláma miatt legyenek óvatosak, ha tehetik, tartózkodjanak a nagy létszámú rendezvények megszervezésétől, tömegrendezvényen saját egészségük megóvása érdekében ne vegyenek részt.

Kiemelt tartalmak