ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

GYÖNGYike – Három napos néptáncfesztivál Gyöngyösön

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 08. 17. Hírek | Kultúra

Augusztus 20-án veszi kezdetét a GYÖNGYike Folklórfesztivál, amely bár nem egyenlő a nagy nemzetközi fesztivállal, a szervezők mégsem akarták néptánc nélkül hagyni a hagyománykedvelőket. Három napon át, összesen hat magyar és egy szlovák együttes lép majd színpadra. Mivel egy fesztivál szervezése legalább féléves munka, a vírushelyzet miatt nem tudták megvalósítani a tavaly elmaradt 20. GYÖNGY Nemzetközi Folklórfesztivált, de a szervezők azt ígérik, így is színes és színvonalas műsort kapnak az érdeklődők.

Ombódi András művészeti vezető a Gyöngyösi TV-nek elmondta,  olyan magyar együttesek lépnek színpadra, akikkel a Vidróczki is jó kapcsolatot ápol, eljön a Nógrád, a Matyó, a Bihari János, a Muzsla és a Tomory Gábor Néptáncegyüttes is. A Fő téren állítják fel a színpadot, lelátó most nem lesz, de az idősebbek számára biztosítanak ülőhelyet.

A Vidróczki Néptáncegyüttes vezetője elmondta, bár a fesztivál kisebb, mint az eddigiek, a táncosok ugyanolyan lelkesedéssel és energiával készülnek a fellépésre.

Kiemelt tartalmak