Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Gondoljuk újra – alkotói pályázatokat hirdet a Muzsikál az Erdő

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 03. 27. Kultúra Utolsó módosítás: 2021. 03. 28. 18:21

A Muzsikál az Erdő Alapítvány hagyományaihoz híven az idei, hagyományoktól eltérő évben is meghirdeti alkotói pályázatait.

A 18 éves rendezvénysorozat az indulása óta képviseli a fenntarthatóság gondolatát, az erdő és a zene, a művészet erejét, az erdő, a természet értékeit, a helyi közösségek összefogásának eredményeit, a helyi termékek fogyasztásának előnyeit. A járványt követően a normális élet újraindítására készülve motiválni szeretnék a közösséget, hogy a kultúra által lelkileg megerősödve társadalmunk valóban fenntartható, az összefogásra építő életpályára állhasson.

Fotópályázatra, irodalmi pályázatra és gyermekrajz-pályázatra is jelentkezhetnek az érdeklődők.

A hatodik alkalommal meghirdetett gyermekrajz-pályázatra érkező alkotások technikája szabadon választott. A pályaművek témájaként a gyerekek erdővel kapcsolatos élményeit, tapasztalatait, közösségi eseményeit, a természet szépségének ábrázolását várják.

A fotópályázatot 8. alkalommal írta ki az alapítvány, melyre várják minden magyarországi és határainkon túl élő magyar amatőr, vagy profi fotós munkáit, akiknek az alkotásai összhangban vannak a rendezvény szellemiségével és igényes szemlélettel, művészi színvonalon készültek. Elsősorban olyan fotók beérkezését várják, amelyeket az erdő, a természet, a táj élménye inspirált, bemutatja annak szépségét, értékeit. A pályázat célja, hogy az elkészült fotók szemléltessék a természeti tájat, annak élővilágát, az apró részleteket ábrázoló makró fotókat, illetve az ember és természet kapcsolatát. A zsűri elnöke Haris László fotóművész, az MMA Film- és Fotóművészeti Tagozatának tagja. A zsűri munkáját erősíti Zsila Sándor, Életmű-díjas természetfotós, a Magyar Fotóművészek Szövetségének tagja.

A Muzsikál az erdő irodalmi pályázatára minden olyan alkotó pályázatát várják, akinek a műveit az erdő, a természet, a táj élménye, a természeti környezet és az ember viszonya inspirálta. Lehet vers, dráma, próza, mese, a lényeg, hogy álljon összhangban a rendezvénysorozat szellemiségével. Életkori kategóriák tekintetében felnőtt és gyermek alkotók is jelentkezhetnek. A Muzsikál az erdő irodalmi pályázata 2014-ben Jókai Anna Kossuth-nagydíjas író javaslatára indult el, aki a pályázat zsűri elnöke és védnöke volt, erdő-ünnepnek nevezte a rendezvénysorozatot. A pályázat tiszteleg az írónő emléke, szellemi nagysága előtt.

Új pályázati kategóriát is meghirdettek, az idén először olyan munkákat is várnak, amelyeknek a szerzői már részt vettek a rendezvényen és megírják az élményeiket, benyomásaikat. Az arra érdemes művek megjelennek a Magyar Naplóban, a Magyar Írószövetség irodalmi folyóiratában. Az eredményeket Győrffy Ákos, József Attila-díjas költő, a zsűri elnöke hirdeti ki, Vasvári Csaba színművész pedig a rendezvény helyszínein előadja a helyezett műveket.

Az ünnepélyes eredményhirdetéseket a vírushelyzet enyhülése után a „Muzsikál az erdő” rendezvényhelyszínein tartják majd meg.

A művek beküldési határideje: 2021. május 14.

További információk megtalálhatók a programsorozat weboldalán.

Kiemelt tartalmak