Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Gigantikus Mesejátszótér projekt indul Mátrafüreden

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 09. 30. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 10. 15. 12:38

Heteken belül megkezdődik az Öreg néne őzikéje tematikájú játszótér kialakítása Mátrafüreden, miután szerdán megtörtént a munkaterület átadása. Mintegy 2500 m2-en, három munkaterületen valósul meg a 95 millió forintos beruházás, melynek része egyebek mellett egy játszóvár, tanösvény, egy erdei tornapálya és egy földbe süllyesztett trambulin is.

Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatóság igazgatója a Gyöngyösi TV-nek elmondta, készülni fog nagyon komoly, 14×14 méteres alapterületű, több tornyú játszóvár, ebben különféle elemek lesznek kisebb nagyobb gyerekeknek. Megvalósul majd a mostanihoz hasonló esőbeálló is, továbbá tűzrakóhelyek, kerékpártámaszok is.

Juhász Katalin kiemelte, a kivitelezővel egyeztetve, az idei évben szeretnék 50%-os készültségre hozni a projektet, ami azt jelenti, hogy a föld kitermelése, tükrök készítése, szegélyek kialakítása megtörténne. Bár a játszóeszközök év végén érkeznek meg, az előkészítő munkálatok ettől függetlenül elkezdődnek. Tavaszra már csak az öntött gumiburkolat, illetve az eszközök telepítése marad.

A beavatkozási területet úgy alakították ki, hogy a kivitelezés során ne kelljen fákat kivágni. Cserjeirtást, valamint szárazgallyazásokat kell majd végezni.

Kiemelt tartalmak