Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Fontos a jól látható a házszámtábla

2024. 01. 24. Hírek

A mentők, tűzoltók és postások munkáját is nehezíti a hiányzó, vagy nem megfelelően elhelyezett házszámtábla. A tábláról az ingatlantulajdonosnak kell gondoskodnia, azonban az önkormányzat sok esetben tapasztal hiányosságokat a házszámok kihelyezésével kapcsolatban, ezért felhívja az ingatlantulajdonosok figyelmét az ide vonatkozó rendelet betartására.

A közterületek elnevezéséről, valamint az elnevezésük megváltoztatásáról és a házszámok megállapításáról szóló önkormányzati rendelet értelmében a házszámot jelző táblát az ingatlan közterület felőli gyalogos-főbejáratánál jól látható módon kell elhelyezni. Amennyiben az ingatlan nem a címében szereplő közterület felől nyílik, a házszámtáblát a címképzés alapjául szolgáló közterület felőli oldalon is ki kell helyezni.

A házszámtábla beszerzéséről, kihelyezéséről, szükség szerint cseréjéről és pótlásáról az ingatlan tulajdonosa saját költségén köteles gondoskodni. A kötelezettség elmulasztása esetén a tulajdonossal szemben hatósági kötelezés bocsátható ki, illetőleg 500.000 Ft-ig terjedő közigazgatási bírság szabható ki.

A házszámtábla nem megfelelő módon történő elhelyezése nehezítheti az ingatlan azonosítását a mentő, a katasztrófavédelem és a rendőrség esetleges intézkedése során. A házszámtábla hiánya közüzemi szolgáltatók és a posta munkájának eredményességét is akadályozhatja. Ebből következően a házszámtábla kihelyezése a jogszabályi kötelezésen túl az ingatlanban élők érdeke is egyben.

Kérünk minden érintett ingatlantulajdonost, hogy a házszámtábla önkormányzati rendeletben meghatározottak szerinti kihelyezéséről gondoskodjon.

A házszámtábla kihelyezésével kapcsolatos esetleges kérdések ügyében a Gyöngyösi Közös Önkormányzati Hivatal Közigazgatási és Intézményirányítási Igazgatóságának munkatársa, Szerdahelyi Ákos igazgatási ügyintéző (tel.: 37/510-331) készséggel áll az ügyfelek rendelkezésére.

Kiemelt tartalmak