Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Felhívás Gyöngyös Város Egészségügyéért kitüntetés adományozására

„GYÖNGYÖS VÁROS EGÉSZSÉGÜGYÉÉRT” elnevezésű kitüntetés azon személyeknek adományozható, akik Gyöngyös városban az egészségügyi ellátás területén a felterjesztés időpontját megelőző időszakban vagy nyugdíjba vonulásukat megelőzően hosszabb ideig kiemelkedő színvonalú munkát végeztek és ezzel hozzájárultak az ellátás színvonalának emeléséhez.

A kitüntetés adományozására javaslatot tehet:

  • bármely gyöngyösi választópolgár, a képviselő-testület állandó bizottsága, a polgármester, az alpolgármesterek,
  • gyöngyösi székhelyű, illetve tevékenységét részben vagy egészben Gyöngyösön kifejtő civil vagy gazdálkodó szervezet, alapítvány,
  • gyöngyösi nemzetiségi önkormányzatok,
  • a gyöngyösi székhelyű (telephelyű) egészségügyi intézmények vezetői és az intézményi érdekképviseletek,
  • a gyöngyösi nemzetiségi önkormányzatok.

A KITÜNTETÉSRE VALÓ FELTERJESZTÉS HATÁRIDEJE: 2023. MÁJUS 1.

A kitüntetésből évente legfeljebb kettő adományozható. A díj egyike a Bugát Pál Kórház egészségügyi szakdolgozójának ítélhető oda.

A kitüntetések ünnepélyes átadására a Semmelweis-nap alkalmából kerül sor.

A kitüntetéssel emlékplakett, oklevél és pénzjutalom jár.

A részletes feltételeket és a kitüntetéssel járó elismerések leírását Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 3/2022. (II. 25.) önkormányzati rendelete tartalmazza, mely a www.gyongyos.hu honlapon megtalálható.
Az írásba foglalt, indokolással ellátott javaslatokat, melyek tartalmazzák a felterjesztő elérhetőségét, Hiesz György Polgármesternek címezve lehet benyújtani a Gyöngyös Városi Önkormányzat címén (3200 Gyöngyös, Fő tér 13.) vagy elektronikusan a hiesz.gyorgy@hivatal.gyongyos.hu e-mail címen, a fent megjelölt időpontig.

Kiemelt tartalmak