Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés
Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!

9. Nem csak olvasva lehet gazdagodni. Közösségi élmények a könyvtárban

2021. 02. 10. 9. Nem csak olvasva lehet gazdagodni. Közösségi élmények a könyvtárban Utolsó módosítás: 2022. 02. 11. 15:54

A projekt legfontosabb adatai

Kódszám: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00705

Pályázó: „AZ OLVASÓKÉRT” Könyvtárpártoló Alapítvány

Támogatási összeg: 5 000 000 forint

A támogatás mértéke: 100 %

Aktuális állás: a megvalósítás folyamatban

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022. 05. 31.

A projekt leírása

„AZ OLVASÓKÉRT” Könyvtárpártoló Alapítvány rendezésében a járványveszély miatt 2020. augusztusában egy teljesen új könyvtári program indult a fiókkönyvtár Babaolvasó Klub törzsközönségére alapozva, „Könyvtár a játszótereken” címen.  Augusztus 3-án volt az első rendezvényük, és összesen 6 alkalommal mentek ki a város egy-egy játszóterére.  Többnyire a fiókkönyvtár mögé, de a Bugát Pál téren, a dombi és a nyolcvanasi városrész egy távolabbi játszóterén is volt foglalkozás, aminek nagyon örültek az ott lakók, és természetesen a visszatérő gyerekek is, akik szinte minden foglalkozásukra elmentek.

A közeljövőben még 6 hasonló közösségi programot szerveznek. Játékokat is vásároltak a fiókkönyvtárba rendszeresen látogató gyerekeknek, a babaolvasóknak, akikből egyszer majd felnőtt olvasók lesznek.

A város birtokában lévő eredeti Bugát Pál-napló fordítása is megkezdődött a CLLD pályázat segítségével.

A könyvtár udvarán létesített kis szabadtéri színpad kültéri események megrendezését teszi lehetővé. A szabadtéri előadások hangminőségének javítása céljából technikai eszközöket vásároltak, például hangfalat, vezeték nélküli mikrofont.

Az időjárás viszontagságainak kiküszöbölésére pedig egy 6 x 3 méteres harmonikasátort vásároltak.

2020. szeptember 17-én a 91. Ünnepi Könyvhét keretén belül Nyáry Krisztián író volt az alapítvány „Neves tollforgatók” című előadássorozatának első meghívott vendége. Így az első részben rendhagyó irodalomóra zajlott középiskolásoknak, 3 középiskola több mint száz diákjával, majd Nyáry Krisztián: A Himnusz és a himnuszok kalandjai című könyvének bemutatójára kerülhetett sor.