Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés
Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!

24. EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK: „MOZOGJ ÚJRA!”

2022. 02. 11. 24. EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK: „MOZOGJ ÚJRA!”

A PROJEKT LEGFONTOSABB ADATAI

Kódszám: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2021-02417

Kedvezményezett: Parafa Úszó Klub Gyöngyös

Támogatási összeg: 6 244 603 Ft

A támogatás mértéke: 100 %

Aktuális állás: A projekt folyamatban.

A PROJEKT LEÍRÁSA


A projekt alapvető célkitűzése az egészséges életmód népszerűsítése, a társadalomban jelen lévő civilizációs betegségek megelőzése. Küzdelem a mozgásszegény életmód és az elhízás ellen. Prevenció a mozgásszegény életmód következtében kialakuló betegségek elkerülésének érdekében. A pandémia miatt eltávolodott sportolói közösségek újra építése.

A Sportegyesület alapításának célja, hogy mindenki tanuljon meg úszni, lehetőség szerint még óvodás korban. Kiemelten fontos céljuk, hogy az úszás, illetve a sport a mindennapok részévé váljon.

A projekt megvalósítása során többnapos rendezvénysorozatot kívánnak megvalósítani, ahol az óvodás korú gyermekektől kezdődően egészen a senior korosztályig várják a városban élő, testmozgásra vágyó lakosokat.

Életkori sajátosságoknak megfelelően alakítják ki a csoportokat és mozgásformákat. Megteremtik az ingyenes lehetőségét annak, hogy különböző szabadidős sporttevékenységeket ismertessenek meg széles körben a projektben résztvevőkkel.

A sportlehetőségek közül bemutatásra kerül: úszás, szinkronúszás, 25-35 perces foglalkozás keretében kipróbálható az aquafitness, jóga, pilates, gerinctorna, spinning, walkenergie.

A programsorozat időtartama alatt különböző helyszíneken lehet kipróbálni a fent felsorolt mozgásformákat.

Az innovatív egészségfejlesztési programok keretében szakértők bevonásával, az általuk tartott 20-40 perces előadásokkal kívánják felhívni a figyelmet a rendszeres sportolás szervezetre gyakorolt jótékony hatását és az egészségmegőrzésben kiemelkedő szerepét.

Szakértők bevonásával tanácsokat adnak életmódváltáshoz, dietetikus, mentálhigiénés szakember gyermek és felnőtt pszichológus bevonásával. Lehetőséget teremtenek továbbá a különböző masszázs kezelések kipróbálására.

Az uszoda infrastruktúrájának javítása céljából két új rajtkő és hátrajtgép kerül beszerzésre.

A programról, illetve a szabadidős sporttevékenységek népszerűsítéséről 3 perces PR film készül, ami mind a pályázatból felújításra került honlapon mind pedig a közösségi médiafelületen elérhetővé válik.