Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

23. Egészségfejlesztési közösségi programok a gyöngyösi strandon

2021. 02. 10. 23. Egészségfejlesztési közösségi programok a gyöngyösi strandon Utolsó módosítás: 2022. 02. 11. 16:12

A projekt legfontosabb adatai

Kódszám: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00470

Kedvezményezett: Gyöngyösi Sportfólió Nonprofit Kft.

Támogatási összeg: 5 000 000 Ft

A támogatás mértéke: 100 %

Aktuális állás: A projekt befejeződött.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022. 03. 31.

A projekt leírása

A Gyöngyösi Sportfólió Nonprofit Kft. a Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrandon rendezte meg a „Csobbanj az egészségedért” elnevezésű programját.  A rendezvény keretében óvodás korú gyerekektől egészen a senior korosztályig térítésmentesen vehettek részt vendégeik egészségi állapot felmérésen, melynek keretében lehetőség volt testsúly-, testzsír- és vércukorszint-mérésre, valamint táplálkozási tanácsadásra is. Ezen kezdeményezéssel reményeik szerint nagyban hozzájárulhatnak a gyöngyösi lakosság egészségének állapotfelméréséhez, valamint egészséges életmódjuk kialakításához, tudatos tervezéséhez.

Ezt a programot továbbra is szeretnék évről-évre megismételni, hiszen volt példa arra, hogy valakit szakorvoshoz kellett irányítani.

A pályázat további elemeként beszereztek egy vízi akadálypályát, melyet a rendezvény alkalmával az egészségmegőrző programra érkezők térítésmentesen kipróbálhattak.

A vízi akadálypálya azóta is nagy népszerűségnek örvend, melyet vendégeik külön térítési díj nélkül használhatnak a nyári hónapokban az 50 m-es medencében.

Ezen beruházásnak több pozitív hozadéka is volt. Egyrészt Gyöngyös strandja élvezetesebbé, érdekesebbé vált a fiatal látogató korosztály körében, másrészt az egészséges életmód keretében bővíteni tudták a sportolási lehetőségek számát, mely hozzájárul az egészség megőrzéséhez, az egészséges életmód tudatos kialakításához, a szabadidő kulturált eltöltéséhez.