Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés
Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!

16. A helyi amatőr gyermekszínjátszás…

2021. 02. 10. 16. A helyi amatőr gyermekszínjátszás… Utolsó módosítás: 2022. 02. 11. 16:01

A helyi amatőr gyermekszínjátszás… hagyományainak ápolása, új gyermekelőadások létrehozása a helyi óvodák, iskolák részére, illetve a gyermekes családok részére.

A projekt legfontosabb adatai

Kódszám: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00641

Pályázó: Meseházikó Alapítvány a Gyermekszínjátszásért

Támogatási összeg: 2 935 000 Ft.

A támogatás mértéke: 100 %

Aktuális állás: a projekt lezárult.

A projekt leírása

A CLLD pályázatán nyert támogatásból a „Meseházikó Alapítvány a Gyermekszínjátszásért” 2019-es évben 4 programot tudott megvalósítani.

A színjátszókör művészei vendégül látták két alkalommal a városban működő óvodákat, iskolákat, valamint az Autista Segítő Központ diákjait. Első alkalommal gyermeknapra a „Kíváncsi Királykisasszony” zenés mesejátékkal készültek, majd két alkalommal Mikuláskor adták elő a „Grincs karácsonya” zenés mesejátékot a színjátszó gyerekek, tudásuk legjavát megmutatva, a Gyöngyösi Játékszín közreműködésével. Negyedikként pedig a Mátra Művelődési Központ Nyári színházi estéinek keretében „Óz, a nagy varázsló” történetével varázsolták el a gyerekeket. Az előadások után évfordulójuk emlékezetessé tételét fogadással ünnepelhették meg, hisz a CLLD lehetőséget adott erre is. A gyöngyösi gyermekszínjátszás 55 éves, valamint a Meseházikó 20. jubileumi évfordulója alkalmából előadást, fogadást, fotó kiállítást rendeztek.

A CLLD támogatás segítségével sikerült a 2019. évi programjaikat ingyenesen, színvonalasan megvalósítani és jelmondatunknak eleget tenni „Gyermekkel a Gyermekekért!”