Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

14. Gyöngyösi történetek

2021. 02. 10. 14. Gyöngyösi történetek Utolsó módosítás: 2022. 02. 11. 15:58

A projekt legfontosabb adatai

Kódszám: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-01004

Pályázó: Mátra Honvéd Kaszinó Egyesület

Támogatási összeg: 1 000 000 Ft

Aktuális státusz: a megvalósítás folyamatban

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022. 05. 31.

A projekt leírása

A Mátra Honvéd Kaszinó Egyesület előadások és kiállítások keretében kívánja bemutatni a helyi értéktár tartalmát. A program keretében a pályázó a jelen és a jövő számára kívánja bemutatni, kutatni és rendszerezni azokat az értékeket, amelyek az itt élőkben a történeti tudatosságot erősítik.

A város történeti könyvtárában és levéltárában rengeteg írásos emléket őriz a város értékei kapcsán. A város egyedi épített öröksége bizonyítja a folyamatos társadalmi aktivitást, a város korábbi szerepét Magyarország mezőgazdasági és kereskedelmi életében – ezért a Gyöngyösi Városszépítő és Védő Egyesülettel együttműködve a Gyöngyösi diákoknak, lakosoknak a program-elemeken keresztül a Mátra Honvéd Kaszinó Egyesület a helyi értékeket bemutatja. Majd később – játékos verseny formájában – számot adnak a hallottakról a résztvevők.

Hat (2 X 3) alkalommal csoportfoglalkozások keretében beszélgetések, és workshop kerül megrendezésre – helytörténeti ismeretterjesztés céljából. A csoportfoglalkozások lezárásaként 2 darab helytörténeti versenyre kerül sor, a helyi általános iskolák felső tagozatos diákjainak, illetve a középiskolás diákok bevonásával.

Az alapvető cél a történeti tudatosságon kívül: a helyi közösség összetartozásának az erősítése.

Mátra Honvéd Kaszinó Kulturális Egyesület