Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés
Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!

13. Egészséges gyermekből egészséges felnőtt

2021. 02. 10. 13. Egészséges gyermekből egészséges felnőtt Utolsó módosítás: 2022. 02. 11. 15:57

A projekt legfontosabb adatai

Kódszám: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00555

Pályázó: Mátra Honvéd Kaszinó Egyesület

Támogatási összeg: 5 000 000 Ft

Aktuális státusz: a megvalósítás folyamatban

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022. 05. 31.

A projekt leírása

Mai világunkban az egészséges környezet és egészséges életmód kérdése egyre fontosabb szerepet játszik hétköznapi életünkben és össztársadalmi léptékben egyaránt. Ahhoz, hogy a következő generációk egészségesen éljenek, minél inkább odafigyeljenek környezetükre, táplálkozásukra, már gyermekkorban el kell kezdeni az egészségtudatos gondolkodásra való nevelést. Megtudjuk ezt valósítani otthon, saját gyerekeink mindennapjaiba beépítve? Van ehhez szokásrendszerünk, mely időben, anyagilag és ízvilágát tekintve is vonzó? A projekt célja egy teljeskörű, praktikus, könnyen követhető szokásrendszer, de az egyéni igényekhez illeszkedő szűrésekre alapozott programsorozat. A közös cél pedig az egészség. Az egészség az, ami alkalmassá teszi az embert arra, hogy aktív szerepet játsszon a társadalomban, egyben képessé teszi a társadalmat arra, hogy kulturálisan és gazdaságilag is virágozzék.

A program által elért személyek öntudatosabban, rendszeresen igénybe veszik a betegségeket megelőző szűréseket is. A pályázat keretein belül 2020. augusztus 25-én a Mátra Honvéd Kaszinó Egyesület speciális rákszűrési programot szervezett a Blue Box-ban, EGÉSZSÉG-SZÜRET néven. A vércseppből mért prosztatarák- és emlőtumor-marker szűrés percek alatt eredményt mutatott.

A programelemek folytatódnak, 2022. év elején dr. Barabás Mónika pszcihológus nyitja meg azt a trilógiát, amivel a program záródik majd.