ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

WE4EU2022

2022. 06. 14. WE4EU2022

6 ország, 6 város, több közös cél.

Gyöngyös, Kézdivásárhely (Románia), Lendva (Szlovénia), Losonc (Szlovákia), Łodygowice (Lengyelország) és Mělník (Csehország) alkotják azt a konzorciumot, amely megvalósítja a közösen beadott, nyertes Europe For Citizens: Networks of Towns pályázatot. 

​A cél, hogy a 6 város egy közös stratégia mentén közösen vegyen részt a 2027-ig tartó uniós programozási időszakban. A projekt keretében megvalósítandó 10 szakmai találkozó segítségével megismerik egymás hagyományait, kultúráját és a városok lakói közötti személyes kapcsolatok kialakítását helyezzék előtérbe. Kulcsfontosságú cél a társadalmi, gazdasági, környezetvédelmi és kulturális kapcsolatok európai viszonylatban történő kialakítása és fejlesztése a helyi önkormányzatok és társulásaik részvételével, vállalkozók, civil szervezetek és helyi polgárok bevonásával.

Mindezt szakmai workshopok, kulturális és gasztronómiai kísérő rendezvények segítségével kívánják elérni. A helyi igények és kapacitások felmérése és az EU által kínált lehetőségek bemutatása történik tematikus ifjúsági programokon, találkozókon, kommunikációs tréningeken, üzleti fórumokon, civil megbeszéléseken és nyilvános társadalmi eseményeken keresztül a helyi lakosság bevonásával. Ezt követően az egyes önkormányzatok összegyűjtik a projektjavaslatokat, és listát készítenek azokról a fejlesztési projektekről, amelyeket 2027-ig terveznek megvalósítani. Ez képezi majd az együttműködési stratégia alapját, amely segítségével közös pályázatokat szeretnének majd benyújtani.

A projekt egy új EU-hálózatot hoz létre, amely 6 országból, 6 önkormányzatból és számos civil szervezetből és vállalkozásból áll. A hálózat célja továbbá, hogy segítse a regionális fejlődést, a gazdasági stabilitást, javítsa a helyi polgárok hosszú távú életminőségét, és csökkentse a fiatalok munkanélküliségét és az elvándorlást.

Projekt megnevezése: WE4EU2022

Projekt száma:  101053930

Támogatás összege: 185 000 euró

Támogató az Európai Unió

kiemelt tartalmak