Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Fejlesztések hosszú sorát tartalmazza az a stratégia, amely révén tovább nő a Mátra turisztikai értéke

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 09. 18. Hírek Utolsó módosítás: 2021. 09. 28. 15:45

Bemutatták pénteken a Mátra Aktív Turisztikai Stratégiáját Mátrafüreden, amely magában foglalja azokat a fejlesztési terveket, jövőbeli célokat, amiket el szeretnének érni 2030-ig a Mátrában, ezzel is tovább növelve a térség turisztikai értékét.

A dokumentum a gyalogos, kerékpáros, lovas, sí és vízi turizmusra épül, és ezeken a területeken jelent komoly fejlesztéseket a Mátrában. A résztvevők remélik, hogy a Mátrára és Kékesre vonatkozó előterjesztés hamarosan a kormány elé kerül, és elfogadják azt.

Az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos az eseményen elmondta, az elmúlt időszakban 98 turistaház fejlesztéséhez adtak támogatást, 2010 óta több ezer kilométernyi kerékpárút épült, újítják a kisvasutakat, és további kilátók épülnek. Úgy véli, Európában az aktív turizmust tekintve élen jár hazánk.

Hiesz György polgármester a konferenciát követő pódiumbeszélgetésben kifejtette, a fejlesztések nem csak az aktív turizmust szolgálják, hanem az itt élők javát is. Hozzátette: nemrég még arról beszéltünk, hogy a Gyöngyös-Vámosgyörk szárnyvonal megszűnik, a stratégia azonban közvetlen vasúti összeköttetést tartalmaz Gyöngyös és Budapest között, ami az itt élők, a munkába járók, a gazdaság érdekeit is szolgálja.

De a tervek között szerepel a zarándokút-hálózat fejlesztése, egy lombkorona–sétány kialakítása és ifjúsági táborok, kilátók építése. Az eseményen elhangzott az is, hogy várják a további elképzeléseket, és ha mód van rá, beépítik a stratégiába. Emellett remélik, hogy 2030-ra elmondható lesz, hogy Magyarország Európán belül vezető szerepet tölt be az aktív turizmusban, és olyan kínálatot nyújt a Mátra, ami sehol máshol nem érhető el.- számolt be róla a Gyöngyösi TV

Borítókép: Gyöngyösi TV

Kiemelt tartalmak