ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Fegyveres támadás a városházán

Figyelem!
Ez a tartalom több mint két éve frissült utoljára!
2021. 06. 16. Hírek

Döbbenetes és egyáltalán nem meglepő, hogy a mai Magyarországon vannak, akik a folyamatos gyűlöletkampány miatt, a közbeszédben eluralkodott drasztikus és alpári megnyilvánulások, erőszakos, sokszor már durva közhangulat miatt végső elkeseredésükben agresszióval, mások életének kioltásával szeretnének a problémáikra megoldást találni.
A szélsőséges viselkedéshez jelentősen hozzájárul, sőt mi több, bátorító is lehet, hogy a közösségi médiában következmények nélkül és büntetlenül lehet gyalázni akár egy városvezetőt, egy orvost, egy gyógyszerészt, egy hivatalnokot, és még sorolhatnánk.

Az a fajta fenyegető agresszivitás, ami az év elején a demokrácia fellegvárásban, az Amerikai Egyesült Államokban megtörtént az elnökválasztás után, amikor a Trump-hívek betörtek a Capitoliumba, és senkit nem kímélve tomboltak és öldököltek, vagy, hogy ne menjünk messzire, amikor néhány nappal ezelőtt Egerben fegyvert rántottak Dobrev Klárára, pontosan megmutatja milyen is a közhangulat, milyen gyűlölettel teli országban, világban élünk. Elérkeztünk arra a pontra, hogy lassan a tolerancia legkisebb szikrája is kiveszik az emberekből.

A folyamatos gyűlöletkeltés Gyöngyösön oda vezetett, hogy szerdán kora délután egy férfi felfegyverkezve, hosszú pengéjű késsel és egy pisztollyal érkezett ügyet intézni a polgármesteri hivatalba.
A férfi, aki 2002 és 2004 között a gyöngyösi önkormányzat alkalmazottja volt, ügyintézés miatt érkezett a városházára, és helyismeretét kihasználva jutott el a polgármesteri titkárságra, ahol azzal fenyegetőzött, hogy megöli a polgármesterrel együtt a teljes városvezetést, valamint végez a Gyöngyösi Járási Hivatal vezetőjével is.

Az elkövető, aki kiskorú gyermekét egyedül neveli, és több rendszeresen folyósított segélyben részesül minden támogatást megkapott az önkormányzattól. A várostól korábban bérlakást igényelt és kapott, a gyöngyösi önkormányzat 2022 első negyedévéig rendszeres gyermekvédelmi támogatást és lakásfenntartási támogatást folyósít neki, továbbá átmeneti segélyként létfenntartási támogatást is kapott. Mindemellett krízissegélyért folyamodhatott volna az önkormányzathoz, ám ezzel a lehetőséggel nem élt.

A várostól kapott segítség mellett a járási hivatal havonta több tízezer forintos ápolási díjban részesíti gyermekére való tekintettel. A férfi elmondása szerint a fent említett támogatásokból nem tud megélni. Az elkövető végső elkeseredésében dönthetett a drasztikus, akár emberéleteket követelő cselekedet mellett. Megnyilatkozásai szerint arra is felkészül, hogy nem csak a tisztségviselőkkel és a hivatali dolgozókkal, hanem önmagával is végez.

A polgármesteri titkárságon egy kolléganő lélekjelenlétének és diplomáciai érzékének köszönhetően rövid időre sikerült megnyugtatnia az indulatos elkövetőt, aki fegyvert fogott a városháza biztonságáért felelős ügyeletes városrendészre. Ezt követően a városháza egyik munkatársa el tudta venni a férfitől a kést.
Ezt követően a hivatal dolgozói értesítették a rendőrséget, az egyenruhások rövid idő alatt a helyszínre érkeztek, és lefegyverezték, majd a Gyöngyösi Rendőrkapitányságra szállították kihallgatásra a fenyegetőző férfit.

Kiemelt tartalmak