Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Február 15-ig szavazhat a részvételi költségvetés javaslataira

2024. 01. 15. Hírek Utolsó módosítás: 2024. 02. 14. 16:05

Január 15-én elindult a 2023-as részvételi költségvetés megismételt szavazási eljárása. A városlakók ezúttal is három javaslatra adhatják le szavazatukat e-mail-ben vagy személyesen egy hónapon át.

A Gyöngyös Városi Önkormányzat 2023-ban harmadik alkalommal hirdette meg a részvételi költségvetés programot, melynek célja, hogy a városi költségvetés meghatározott részének felhasználásáról a lakosság javaslatai alapján a Gyöngyösön élők közvetlenül dönthessenek.

A 2023-ban nyolcmillió forintos keretösszeggel meghirdetett program megvalósítása három szakaszból áll: a javaslattételt szűrés követi, melynek során a részvételi tanács tagjai előre meghatározott szempontok szerint kiválogatják a megvalósítható javaslatokat, amelyekre a Gyöngyösön élők szavazhatnak. A program első két szakasza rendben lezajlott, a szavazás során azonban az egyik Facebook-oldalon közzétett videó tanúsága szerint ismeretlenek megpróbálhatták kijátszani a rendszert.

Az eredmény befolyásolására alkalmas beavatkozás lehetősége miatt a Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2023. decemberi ülésén eredménytelennek nyilvánította a részvételi költségvetés program szavazási eljárását, és megismételt szavazási eljárást rendelt el.

Az új szavazási eljárás során a 16. életévüket betöltött gyöngyösi lakosok e-mail-ben vagy a Gyöngyösi Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélszolgálatán személyesen adhatják le szavazataikat. Az új eljárásban is mindenki három javaslat megvalósítását támogathatja, a szavazás során pedig az esetleges visszaélések elkerülés végett szükség lesz a lakcímkártya bemutatására vagy csatolására.

Szavazni február 15-éig a reszvetelikoltsegvetes@gyongyosph.hu e-mail címen, illetve személyesen a városháza ügyfélszolgálatán elhelyezett szavazóponton leadott szavazólapon lehet.

A javaslatokat, az adatvédelmi tájékoztatót és a részvételi költségvetés szavazásának részletes leírását a program saját aloldalán találja.

Borítókép: Illusztráció (pixabay.com)

Következő cikk
Ingatlan eladó!
Kiemelt tartalmak