Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Ezüstérmes a Liga Kupában a HE-DO B. Braun Gyöngyös

2022. 06. 02. Hírek

A második helyen zárt a Liga Kupában a HE-DO B. Braun Gyöngyös élvonalbeli férfikézilabda-csapata, amely kettős vereséget szenvedett a döntős párharcban a Budakalásszal szemben.

A sorozat 2019-es győzteseként vágott neki a Liga Kupa küzdelmeinek a HE-DO B. Braun Gyöngyös. A versenyben csak azok a csapatok indulhatnak, amelyek nem szerepelnek a nemzetközi kupaporondon, továbbá a pályára lépő együttesek csak magyar játékosaikat nevezhetik a mérkőzésekre, vagyis légiósok nélkül kell felállniuk.
A HE-DO B. Braun Gyöngyös végig magabiztosan menetelt a kupasorozatban, a szintén NB I-es Eger, valamint a másodosztályban szereplő Mezőkövesd és DEAC együttesét is megelőzve az első helyen zárta a csoportküzdelmeket, majd a Komló elleni kettős győzelemmel jutott a legjobb négy csapat közé. Az elődöntőben a Nemzeti Kézilabda Akadémia fiataljait búcsúztatták a gyöngyösi farkasok, akik a végső párharcban a Budakalásszal kerültek szembe.

A sorsolás értelmében a döntő első mérkőzését hazai pályán játszotta a gyöngyösi alakulat, amely egygólos vereséget szenvedett, ez azonban könnyedén ledolgozhatónak tűnt a visszavágón. Végül a budakalászi meccsen sajnos nem sikerült ellenfele fölé kerekednie a több utánpótláskorú játékossal pályára lépő farkasfalkának, amely 28-24-es vereséget szenvedett, így a második helyen végzett a Liga Kupában. A döntő visszavágójára közel száz szurkoló kísérte el a csapatot, amely a drukkolásnak köszönhetően szinte hazai pályán érezhette magát.

A HE-DO B. Braun Gyöngyös a bajnokságban a hatodik helyen zárt, nyáron pedig jelentősen átalakul a kerete, amiről itt írtunk bővebben.

Kiemelt tartalmak