Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Elkezdődött a visszaszámlálás: hétvégén fesztiválozunk!

2023. 09. 12. Hírek Utolsó módosítás: 2023. 09. 18. 12:54

Szeptember 15-e és 17-e között rendezik meg a gyöngyösi Fő téren a borvidék legjelentősebb szüreti fesztiválját, amelynek húzónevei idén a Carson Coma, a Ladánybene 27 és az Omega Testamentum, de rajtuk kívül számos előadó és borászat gondoskodik arról, hogy felejthetetlen legyen a hétvége.

A Mátrai Szüreti Napok és Fehérborfesztivál a Mátrai borvidék egyik legnagyobb szabású rendezvénye, amely évről évre ezreket csábít Gyöngyös Fő terére. A friss, üde és illatos mátrai borokat több mint húsz pincészet kínálatában találhatjuk meg, az előző évekhez képest pedig fontos változás, hogy kóstolópohárért és zsetonért nem kell külön sorban állnunk: a borászatoknál idén közvetlenül fizethetünk készpénzzel vagy bankkártyával, és a poharakat is ott vásárolhatjuk meg.

A fesztiválra azonban nem csak a kiváló borokért, hanem a remek koncertekért is érdemes kilátogatni, a rendezvény három napján több mint féltucat élő koncertet hallhatunk olyan előadóktól, mint a 2020-ban az év felfedezettjének választott, Fonogram-díjas Carson Coma, a reggae hazai helytartói, a Ladánybene 27 és a legendás Omega örökségét élőben előadó Omega Testamentum a dobok mögött városunk díszpolgárával, Debreczeni Ferenccel. Mellettük a Zuboly, a Bohemian Betyars, Csonka András, Paulina, Újvári Marika és a Hungarian Rhapsody is színpadra lép, de a gyöngyösi kötődésű Nemereszti is élő koncertet ad majd.

A fesztiválozókat változatos gasztronómiai kínálat várja, a legkisebbeknek gyerekszigettel és vidámparkkal készülnek a szervezők, lesz smart-up fiatalokkal, szombaton pedig a XXIII. Görgényi László főzőverseny is kiegészíti a programkínálatot.

Kiemelt tartalmak