Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Elindultak az új vonatok: közvetlen összeköttetés Gyöngyös és Budapest között

2022. 12. 13. Hírek

Vasárnap életbe lépett az új vasúti menetrend, a Mátra InterRégió vonatokkal óránkénti összeköttetés jött létre Gyöngyös és Budapest között.

Vasárnap változott a MÁV-Volán-csoport menetrendje, a módosítások jelentős előrelépést jelentenek a Gyöngyös és Budapest közötti vasúti közlekedésben, ami eddig csak vámosgyörki átszállással volt megoldható, mostantól azonban óránként indulnak közvetlen járatok a fővárosba, ráadásul a vasúttársaság korszerű motorvonatai szállítják az utasokat Mátra InterRégió néven. A Volánbusz is az új vasúti menetrendhez igazította járatait, a Mátra kedvelt kirándulóhelyeire így gyorsabban el lehet jutni.

A térségünket érintő legfontosabb változások:

  • a Mátra InterRégió elnevezéssel új, óránkénti közvetlen összeköttetés jön létre Budapest és Gyöngyös között.
  • A Mátra és az Agria InterRégió vonatokkal együtt reggel csúcsidőben 15 percenkénti kiszolgálás valósul meg Aszód, Bag, illetve Isaszeg, Pécel felől a főváros irányába. Gödöllő, Bag, Aszód, Tura és Hatvan településekre az InterRégió vonatok 30 percenkénti eljutást biztosítanak Budapestre, illetve Budapestről ebbe a térségbe.
  • A kiemelt napszakokban a hatvani és gyöngyösi vonalon is forgalomba állnak a KISS motorvonatok. Budapest és Gyöngyös között csak hétköznapokon, Budapest és Eger között hétvégén is közlekednek az emeletes járművek.
  • A Tokaj és a Hernád-Zemplén InterCityk vasárnaptól megállnak Hatvanban, Budapest és Hatvan között felármentesen vehetik igénybe az utasok az InterCityket. Ez a salgótarjáni vonalról átszállók számára is fontos, mert a vonal települései és Budapest között így 25 perccel gyorsabb lesz az utazás az átszállásnak köszönhetően.
  • Az új Mátra InterRégió vonatokhoz igazodóan Gyöngyösön rendszeres buszos csatlakozást ad a Volánbusz a Mátra és Mátraalja felé, így gyorsabban el lehet jutni a kirándulóhelyekre a fővárosból, Gödöllőről és Hatvanból is.

Az új vasúti menetrendről részletes tájékoztatást olvashat a MÁV honlapján, a vonalankénti menetrendet pedig az ELVIRA-ban és a MÁV alkalmazásban is keresheti.

Kiemelt tartalmak