ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Egész nyáron átívelő programsorozatot indít a TourInform Iroda

2022. 06. 16. Hírek | Színes Utolsó módosítás: 2022. 06. 23. 16:45

A gyöngyösi Tourinform Iroda egész nyáron átívelő programsorozata nyújt kikapcsolódási lehetőséget a város lakóinak és látogatóinak. A rendezvény neve „10 hét 14 program”, röviden „10 14” – utalva Kékestető magasságára. A programsorozat során 14 séta fogja bemutatni Gyöngyöst és annak környékét, mindig egy-egy témát helyezve a középpontba. Lesz szó a város szobrairól, épületeinek történelméről, parkjainak élővilágáról, de vehetünk részt vezetett túrán a Sár-hegyen és Kékesen is. További információk: gyongyos-matra.hu 37/311-155.

A programsorozat a hétvégén veszi kezdetét egy belvárosi sétával és Sár-hegyi túrával.

Mennyire ismered Gyöngyös belvárosát? Tudnál mesélni a Fő tér látnivalóiról? Ha szívesen bejárnád a város legszebb részeit, miközben a szakképzett túravezető mesél a látottakról, akkor csatlakozz hozzánk szombaton!
Körülbelül egy óra alatt megismerhetjük a Szent Bertalan templom környékét, a Fő tér és a belváros épületeinek történetét.

A sétán való részvétel ingyenes, előzetes regisztrációt sem igényel. Garantált program, akár két fő részvetővel is megtartjuk. Várunk szeretettel minden kedves érdeklődőt, aki szeretné jobban megismerni Gyöngyöst!

Időpont: 2022. június 18. szombat 17:00, tartam kb. 1-1,5 óra
Helyszín: 3200 Gyöngyös, Szent Bertalan templom bejárata előtt

Gyöngyös mentén végighúzódik egy különleges határvonal: a Sár-hegy. Egyik lábánál a Mátra dimbes-dombos vidéke kezdődik, másik feléről pedig már a végetlen Alföld látszódik. Ennek a különleges elhelyezkedésének köszönheti egyedi klímáját és élővilágát is, ami pedig magához vonzotta a vadvirágok és rovarok színes kavalkádját. Tovább gazdagítja a Sár-hegy nyüzsgő életét a sok szőlőültetvény és hobbikert.

A hétkilométeres, főként napsütötte terepen vezető túra megismerteti velünk a Sár-hegy környezetét, közben érinti a Szent-Anna tavat is. A hegy tetejéről elénk táruló panoráma megéri a fáradságot. A Bükki Nemzeti Park túravezetője fogja végig kalauzolni az érdeklődőket a tanösvényen.

A túrán való részvétel ingyenes, előzetes regisztrációt sem igényel. Garantált program, akár két fő részvetővel is megtartjuk. Várunk szeretettel minden kedves érdeklődőt, aki szeretné jobban megismerni a Mátra és Alföld kapuját!

Időpont: 2022. június 19. vasárnap 09:00
Találkozási helyszín: 3200 Gyöngyös, felsővárosi Spar mögött (Dobó István u. 5.) A temető betonkerítésének sarkánál, a tanösvény indítótáblájánál.

A túra körülbelül 4-5 órát vesz igénybe, és Mátrafüreden fog véget érni. A meleg miatt érdemes kellő folyadékkal készülni!

Rossz idő esetén a programok elmaradnak, nincs esőnap.

Kiemelt tartalmak