ikon képgaléria
ikon látványosságok
költségvetési aloldal

Dumity Richárd 16. lett műlesiklásban

2022. 03. 14. Hírek

Magabiztos versenyzéssel fejezte be paralimpiai szereplését Dumity Richárd. A kialakított versenypálya sok rutinos sportoló lesiklását is megnehezítette, ám a 25 éves mátrafüredi alpesi síző megbirkózott a nehéz körülményekkel, és 16. helyen végzett.

Az eredetileg március 12-re kitűzött műlesiklást egy nappal későbbre tették át, ezzel újabb, nem várt tényezőkkel kellett számolnia a magyar delegációnak. Az időjárási körülmények kedvezően alakultak egy sikeres versenyzéshez, melyet Ricsinek sikerült kihasználnia mindkét fordulóban, így előkelő helyen zárta a paralimpiai szereplését.

“A lehető legpozitívabb élményekkel hagyom itt Pekinget, mindkét versenyszámomban nyújtott teljesítményemmel elégedett vagyok” – kezdett bele nyilatkozatába a magyar alpesi síző – “A kitűzött céloknak megfelelően teljesítettem, aminek örülök. A körülmények nem voltak egyszerűek, otthon nehéz ilyenekre készülni, de ehhez kell alkalmazkodni.

“Eredetileg úgy gondoltuk, Ricsi csak a 2026-os milánói paralimpiára juthat ki” – hangsúlyozta Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke. – “Ez továbbra is cél sportolónk számára, ám már négy évvel korábban bebizonyította, hogy fényes jövő áll előtte. Az alapok megvannak, bizakodva várom a milánói téli paralimpiát.”

Az alpesi síző korábban óriás-műlesiklásban állhatott rajthoz a rangos versenyen, összesítésben pedig 30. helyen végzett. A vasárnapi megmérettetését követően a pekingi magyar küldöttség számára is befejeződött a XIII. Téli Paralimpiai Játékok.

Magyar Paralimpiai Bizottság
Borítókép: Holtpont SE Facebook-oldala

Kiemelt tartalmak