Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Drónok segíthetik a városrendészek munkáját

2022. 11. 29. Hírek

A Gyöngyösi Városrendészet 2019-es megújulása óta kiemelten fontosnak tartja, hogy innovatív módon, a kor követelményeinek megfelelően végezze a munkáját. Ennek lehet egy újabb lépcsőfoka az a tesztprogram, amely pozitív elbírálás esetén az országban egyedülálló módon városunkban valósulhat meg.

Fotó: M. Tihanyi Stella

Ferenczy Dániel városrendészeti vezető meghívására érkeztek Gyöngyösre a hazánkban egyedülálló, speciális drónokkal foglalkozó cég, a Loricatus Kft. képviselői, akik a városvezetőknek, a városrendészet tagjainak, polgárőröknek és rendőröknek mutatták be az eszközben rejlő lehetőségeket.

A szerkezet térinformatikai rendszerének köszönhetően hatékonyan tudja felvenni a harcot többek között az illegális szemetelőkkel és egyéb szabálytalan tevékenységekkel szemben. Emellett a városnak egy-egy építkezés során segíthet a tervezésben, pontos számokat ad a kivitelezéshez, de a zöld növényzet változásait is figyelemmel tudja kísérni. Hőkamerája révén akár eltűnt személyek hatékony keresésében is segítséget nyújthat. Az eszköz 70 km/h-val képes közlekedni 100 m-es magasságban, 5 km-es hatótávval, közel 45 percig.

Fotó: M. Tihanyi Stella

Az ismerkedést követően elindulhat egy folyamat, melynek végén akár Gyöngyösön indulhat az országban először tesztprogram a drónokkal.

Kiemelt tartalmak