Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Döntöttek a városkártya bevezetéséről

2024. 03. 20. Hírek Utolsó módosítás: 2024. 03. 28. 09:54

Bevezetik a városlakók számára kedvezményeket nyújtó városkártyát Gyöngyösön – döntött márciusi rendkívüli ülésén a képviselő-testület, amely határozott a rendőrséggel való együttműködés folytatásáról is.

Készül a városkártyát kínáló mobilapplikáció

A képviselő-testület úgy döntött, a Gyöngyösi Médiaközpont Kft. bevonásával elkészített egy mobilapplikációt, amely a több éve tervezett városkártya funkcióit is ellátja majd. A városkártya révén az önkormányzati társaságok és külső vállalkozások is kedvezményt nyújthatnak a regisztrálóknak, akik plasztikkártyával is helyettesíthetik a mobiltelefonos alkalmazást. Az applikáció ezen kívül számos, a városlakók kényelmét szolgáló funkciót nyújthat.

Dr. Végh Attila javaslatára a képviselő-testület arról is döntött, hogy az applikációt letöltő vagy a városkártyát kiváltó felhasználók a bevezetést követő két hónapban 2 000 forint értékű kupont kapnak ajándékba, amelyet a partnervállalkozásoknál vásárolhatnak le.

Áprilistól újraindulhat a közös járőrözés

A gyöngyösi önkormányzat és a városi rendőrkapitányság 2023-ban indította el közös bűnmegelőzési programját, amelynek keretében szabadidős rendőr járőrök és a városrendészet közterület-felügyelői láttak el közös szolgálatot. A szabadidős járőrök pluszjuttatását az önkormányzat biztosította, amit adomány formájában nyújtott a rendőrségnek. Bár az önkormányzat a program folytatásának hatmillió forintos költségét is elkülönítette idei költségvetésében, kiderült, hogy azt egy megváltozott rendőrségi belső rendelkezés miatt a kapitányság nem fogadhatja el, így a közös járőrszolgálat év elején nem tudott elindulni. A grémium most arról határozott, hogy olyan összegű támogatást nyújt a rendőrségnek, amelyhez még nem szükséges külön engedély, így a program áprilistól újraindulhat, azonban az alacsonyabb összegű támogatás miatt csak június 30-áig tart majd, és a határnap lejárta előtt újra tárgyalnak majd a folytatásról.

Gazdára talált az ügyelet volt épülete

A gyöngyösi önkormányzat pályázat útján hirdette meg értékesítésre a Dózsa György út 18. szám alatt lévő orvosi rendelő épületét, amelyre egy ajánlat érkezett, s azt a grémium el is fogadta. Az önkormányzat azzal a megkötéssel értékesítette az ingatlant, hogy azt kizárólag egészségügyi szolgáltatás céljára lehet hasznosítani. A vételárból 10 millió forintot a lakásalapban különít el az önkormányzat, amely az összeget a bérlakásállomány bővítésére és felújítására fordíthatja.

Megállapodás a városi sportcsarnok üzemeltetéséről

A grémium a legutóbbi ülésén döntött arról, hogy a Dr. Fejes András Sportcsarnok üzemeltetési feladataira a jelenlegi üzemeltető Gyöngyösi Kézilabda Klub tao-pályázatot nyújtson be. A klub ezt megtette, azonban az üzemeltetésről szóló megállapodást is csatolnia kell – ezt a dokumentumot fogadta el rendkívüli ülésén a gyöngyösi testület. Bár az ülésre meghívót kapott Nagy Attila, a Gyöngyösi Kézilabda Klub elnöke is, azonban a tárgyaláson nem vett részt. A megállapodás-tervezetet ugyanakkor előzetesen megismerte, azzal összefüggésben kifogást nem tett.

A képviselők közel 800 ezer forint értékben több alapítvány támogatásáról döntöttek polgármesteri, alpolgármesteri és képviselői keretek terhére, és elfogadták a 2023. december 1. és 2024. február 29. között zajlott közfoglalkoztatási program beszámolóját – a program keretében összesen tíz közfoglalkoztatottnak biztosított munkát az önkormányzat.

Kiemelt tartalmak