Képgalériák
Kiemelt látványosságok
A költségvetés

Diplomaátadó a Károly Róbert Campuson

2023. 07. 21. Hírek Utolsó módosítás: 2023. 07. 26. 15:19

A MATE Károly Róbert Campusán júniusban több mint 150 sikeres záróvizsgát tett hallgató közül több mint százhúszan személyesen vették ma át alap- vagy mesterszakos diplomájukat, illetve felsőoktatási szakképzéses oklevelüket.

Hagyományokhoz hűen a végzős hallgatókat elsőként Dr. Bujdosó Zoltán köszöntötte. „Nagyon jó kollegáim vannak. Olyanok, akiknek a hallgató gyermeke, és nem ellensége, a munkatárs barátja, és nem egy ismeretlen személy, az intézmény pedig szívügye, és nem csak munkahelye. Ettől lett család a gyöngyösi intézmény, és lettek benne Önök is családtagok. Most persze a tékozló fiú elhagyja szüleit, de bízunk benne, hogy visszatalál. Álljon, illetve jelen esetben üljön Önök előtt jó példaként az a több tucat aranydiplomás, akik 50 évvel ezelőtt vették át oklevelüket intézményünkben, és mai napig megbecsült tagjai társadalmunknak” – fogalmazott a főigazgató.

Ezt követően Hiesz György, Gyöngyös város polgármestere, valamint a jogelőd Károly Róbert Főiskola egykori hallgatója szólt a végzősökhöz. Elmondta, bízik benne, hogy a hallgatók nemcsak az egyetem falai között, hanem Gyöngyösön is jól érezték magukat. Hozzátette, a gyöngyösi campus nem a nagyságáról híres. Az oktatók által átadott magas szintű tudás, a jó közösség és a közvetlen emberi kapcsolatok adják az intézmény erősségeit.

Az ünnepség elismerések átadásával folytatódott. Dr. Bujdosó Zoltán először a jubileumot ünneplő kollégákat köszöntötte. Dr. Domán Szilvia egyetemi docens és Tóth Szilárd egyetemi docens egyaránt 25 éve erősítik a gyöngyösi campus csapatát.

Nézze meg galériánkat!

A Károly Róbert Campus Hallgatói Önkormányzata által 9 évvel ezelőtt létrehozott vándordíjat, az Arany Kréta díjat hagyományokhoz hűen idén is a hallgatók által legkiválóbbnak ítélt oktató kapta. A 2022/2023-as tanévre Dr. Tóth Eszter egyetemi docens vehette át az elismerést.

A Károly Róbert Campus idén 14 hallgatót részesített jutalom ösztöndíjban a tanulmányaik során folytatott jó teljesítményéért, a kiváló szakdolgozatukért, valamint a záróvizsgán nyújtott kimagasló eredményéért. A végzősök nevében Lőcsei Viola vezetés és szervezés mesterképzéses hallgató búcsúzott el az intézménytől.

Ezt követően a búcsúzó hallgatók átadták az iskola zászlaját az alsóbb évfolyamosoknak, majd fogadalmat tettek.

A rendezvény keretein belül aranydiplomák átadására is sor került. Idén 30 olyan egykori hallgatónk vehetett át oklevelet, akik 50 évvel ezelőtt szereztek végzettséget az intézményben. Az ő nevükben Szőcs István mondott beszédet, aki többek között felelevenítette a szakmai gyakorlatukat is, mely során részt vettek a campusnak otthont adó épület alapjainak kiásásban. “Bátran állíthatjuk, hogy az alapozás tökéletesen sikerült, jelzi ezt az intézmény mai egyetemi rangja és az, hogy az épület ma is stabilan áll az általunk kiásott alapokon.”

Az ünnepi szenátusülés résztvevőit a Ká-Ró Színkör nevében Czakó András köszöntötte.
A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem mesterképzésben végzett hallgatókat okleveles közgazdásszá, okleveles agrármérnökké, az alapképzésben végzetteket közgazdásszá, mérnökké, gazdaságinformatikussá, a felsőoktatási szakképzésben végzett hallgatókat pedig felsőfokú közgazdász asszisztensé, felsőfokú mérnök asszisztensé, felsőfokú gazdaságinformatikus asszisztensé, felsőfokú informatikus asszisztensé és gyógynövény technológussá fogadta. Az okleveleket Dr. Bujdosó Zoltán, a Campus főigazgatója adta át.

Szöveg és fotók: Nagy Réka

Kiemelt tartalmak